Григор Димитров достигна до четвъртфиналите на Мастърс турнира в Маями за първи път в своята кариера.

Това стана факт след обрат и 3:6, 6:3, 7:6 над световния №9 Хуберт Хуркач от Полша.

По този начин Гришо продължи абонамента на този опонент, побеждавайки го и в петата среща помежду им.

Четири от тези пет победи идваха именно в три сета на Мастърс турнири, а едва в 13-ото си участие в надпреварата в Маями, Гришо успя да намери място сред осемте най-добри.

А в спор за място на полуфиналите родната звезда ще има мач срещу първия поставен Карлос Алкарас.

Мачът между Гришо и Хуркач започна равностойно, но българинът се пропука в най-неприятния момент - в осмия гейм на първия сет.

Хуркач успя да поведе с 5:3 и на свой сервис успя да вземе първия сет от мача.

Вторият сет също се реши от един пробив, като за щастие той бе на сметката на Григор. Двамата изпуснаха беркболи, докато не дойде шестия гейм, в който Гришо поведе с 40:15 при сервис на опонента.

С най-силното си оръжие - сервисът, Хуркач успя да отрази два шанса, но след това Григор се добра до трета възможност, който с отличен ретур успя да реализира, за да поведе с 4:2.

След това българинът нямаше проблеми да затвори сета с 6:3.

Решиталната трета част от мача премина без пробиви и се стигна до тайбрек, в който Гришо осъществи минипробив за 3:2, а след това на свой сервис поведе с 5:2.

Хуркач върна до 5:3, но нов минипробив донесе първия мачбол в мача, а той бе на сметката на Гришо, който го реализира и със 7:3 в тайбрека намери място на четвъртфиналите в Маями.

    "Най-сетне, последният четвъртфинал липсваше. Щастлив съм, битката беше тежка. Той е тежък съперник, много мощен и силен.

    Беше удоволствие да играя този мач и се радвам, че преминах през него. Трябваше да съм креативен и ефективен на ретур. Тези мачове са много изискващи физически.

    Предстои един различен мач срещу Алкарас. Нямам търпение за него. Всеки иска да играе срещу най-добрите в света. Ако успея да изчистя играта си от грешки, ще стане доста интересно", сподели Гришо след победата.

Dir.bg