Криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха млади мъж и жена, които ползвали дебитна карта без съгласието на собственика й, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В късните следобедни часове в понеделник 50-годишен шуменец съобщил в полицейското управление в града, че от сметката му липсва сумата от 259 лева. Обяснил, че в средата на месец март пред питейно заведение изгубил дебитната карта, свързана със сметката.

Веднага след получаване на сигнала криминалисти влезли в дирите на 22-годишен мъж от Велики Преслав и 21-годишна жена. Установили, че с безконтактната карта на шуменеца са извършени няколко плащания в търговски обекти тази събота и неделя.

Повикани били в полицейското управление в Шумен за разпит. Признали за плащанията, предали дебитната карта.

Работата по документиране на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 249 ал. 1 от Наказателния кодекс продължава. Членът предвижда за ползване на платежен инструмент или данни от платежен инструмент без съгласието на титуляря лишаване от свобода от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.

ШУМ.БГ