Реал (Мадрид) победи Атлетик (Билбао) с 2:0, поведе с 8 точки на върха в Ла Лига и изравни впечатляващо постижение за поредни мачове без загуба. Футболистите на Карло Анчелоти нямат поражение вече 24 последователни шампионатни мача (18 победи и 6 поражения) - нещо, което за последно се бе случвало през сезон 1996/1997.

Тогава отново под ръководството на италианец в лицето на Фабио Капело, столичани пак бяха навъртяли 24 мача без поражение в първенството (16 победи и 8 загуби).

В онзи сезон "лос мерегенс" станаха шампиони, но реално в един момент се концентрираха изцяло върху първенството, защото отпаднаха в осминафиналите в Копа дел рей, а Европа не бе на дневен ред, след като Реал не успя да се класира за евротурнирите за първи път от сезон 1977/1978 насам.

Сега столичани вървят в шампионско темпо в първенството, където са първи след 30 кръга. В турнира за Купата отново отпаднаха в осминафиналите (2:4 след продължения от градския съперник Атлетико), но пък този път играят в Шампионската лига, където са на четвъртфинал.

Там обаче задачата няма да е никак лека - съперник на испанците е Манчестър Сити, актуален шампион в турнира.

Дир.бг