Барселона ще се опита да задържи Шави начело на отбора. Изненадващата новина бе съобщена от клубния президент Жоан Лапорта преди дни и логично предизвика сериозен отзвук.

Както е ясно, Шави публично заяви, че ще напусне клуба след края на настоящия сезон, но в Барса правят всичко възмжоно да го разубедят. Приближеният до каталунците "Мундо Депортиво" разкри какви са козовете, които ръководството ще използва, за да разубеди спеца.

Лапорта е готов да предложи на Шави дългосрочен проект, въпреки че мандатът на президента свършва на 30 юни 2016-а.

Треньорът се ползва с подкрепата на спортния директор Деко, както и на всички лагери в тима. Зад Шави са както младоците, които под негово ръководство се превърнаха в неизменни титуляри, така и "старите кучета", водени от Роберт Левандовски.

Клювоч момент са и финансите. Лапорта твърди, че постепенно Барселона излиза от кризата и ще може отново да е конкурентен на пазара. Преди дни дори се заговори, че каталунците ще направят лятна офанзива към звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд, който пък е в отлични отношения с Шави.

И ако Барса наистина успее да привлече норвежкия голаджия, който да влезе в пряка конкуренция с отиващия в Реал Мбапе, то оставането на Шави ще бъде почти сигурно.

Дир. бг