"Г-н Стоянов има само двама шефа - единият се казва г-н Борисов, другият се казва г-н Пеевски" - това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след изслушването в парламента на вътрешния министър в оставка относно Мартин Божанов-Нотариуса. Петков изяви готовност да се яви на полиграф със Стоянов, който по негови думи излъгал при изслушването, че не знаел какво се случва с главния секретар на МВР, а в същото време вчера бил претърсван неговият офис.

Петков призова Стоянов на полиграф, за да поговорят за това "кой се обажда по нощите" на вътрешния министър и откъде получава инструкции": 

"Казах му вътре в залата - аз съм готов да отида на полиграф с него и заедно да поговорим от къде получава инструкции, кой му се обажда по нощите, как взима той решенията, дали ги взима сам, или двамата му шефове Борисов и Пеевски му дават всеки ден наставления какво да прави".

Петков коментира и че много искал "да имаме честен човек шеф на щаба на изборите, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи". Според него ако нямаме честен човек за шеф на щаба на изборите, ще има "безобразия на купуване на гласове, което се случи по време на местния вот". 

Съпредседателят на ПП-ДБ изрази готовност да се яви на полиграф с Калин Стоянов, който по негови думи имал само двама шефове - Бойко Борисов и Делян Пеевски

Петков каза още, че вътрешният министър имал само двама шефове - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредедателят на ДПС Делян Пеевски. 

Според съпредседателя на ПП-ДБ сме свидетели на започването на една от най-мръсните кампании, която България е имала. 

"Реално бухалките се извадиха отново. Във вчерашния ден - арести на висши длъжностни лица в "Митници", без яснота какво се случва, как се случва, никой не излиза да каже нищо. Днес изчезва главният секретар, никой не знае къде е. Бил си подал оставката. Калин Стоянов излъга вътре, че в първия момент не знаел какво се случва с главния секретар, а информацията, която имаме, е, че вчера са претърсвали неговия офис". 

Петков коментира още, че според него "едновременно с това този министър излъга за няколко неща по време на изслушването". Той обаче не уточни какво има предвид. 

Пред медиите той говори заедно с колегите си от ДБ Атанас Атанасов и Христо Иванов.

"Това е меко казано неуважение към висшия орган на държавна власт. При закрито заседание на Народното събрание е взето решение да бъде изслушан министърът по конкретен въпрос. Той дойде и каза: "Няма да ви кажа". Той отказа да даде всякаква информация, позовавайки се на държавна тайна", разказа Атанасов за изслушването на Калин Стоянов в парламента.

"Неизпълнение на служебни задължения и най-малкото - престъпление по член 282 от НК. Ще помислим как да действаме от тук нататък за това арогантно поведение", каза Атанасов по повод отказа на Стоянов да отговори на въпросите, след като бе привикан, за да обясни на депутатите бил ли е убитият Мартин Божанов - Нотариуса сътрудник в МВР. Атанасов заяви, че няма информация за обиски в офиса или дома на главния секретар на МВР Живко Коцев.

Днес по обед подалият оставка като главен секретар Живко Коцев е бил забелязан в Съдебната палата - на етажа, на който е кабинетът на временно изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Няма официална информация за причините за неговото посещение, предаде БНР.

 "Тук възниква въпросът дали не направиха така, че в навечерието на изборите да отстранят точно този главен секретар", усъмни се ген. Атанасов.

Дир.бг