Кметът на Шумен проф. Христо Христов и главният счетоводител на Община Шумен Росица Матеева подписаха днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройството споразумение за предоставяне на финансиране по проекта „Рехабилитация и реконструкция на ул. „Северна“, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Стойността на финансирането по проекта е в размер на 2 793 096 лева. Строително-монтажните дейности предвиждат рехабилитация и реконструкция на улична мрежа и тротоари, и съоръженията с принадлежностите към тях.

Дейностите по проекта предвиждат облагородяване на улицата, която в момента е в окаяно състояние, а е основната пътна артерия на квартал „Еверест“ в Шумен.

„След рехабилитацията и реконструкцията на ул. „Северна“ живущите в квартала ще стигат по-бързо и лесно до жилищата си и ще се подобри градската среда“, казаха от общинския пресцентър.

Проектът е един от включените за финансиране инфраструктурни обекти по Закона за държавния бюджет на България за 2024 г. на обща стойност 50 млн. лв.

ШУМ.БГ