Постоянната комисия по „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с неправителствени организации“ към Общинския съвет кани на разговор представители на местните граждански сдружения, неправителствени организации и фондации, съобщи председателят й Владимир Йолов.

Целта на срещата е да бъде установен ефективен диалог и области за взаимодействие между местната власт и неправителствения сектор в региона.

Очаква се организациите да представят приоритетите си за тази година и задачите, които комисията от своя страна  си е поставила в работната програма, за да намерят пресечни точки за съвместна работа и взаимна подкрепа. „По този начин, с обединени усилия, можем по-добре да работим за града си и да намираме успешни решения за развитието на региона“, каза Йолов.

„Като човек, който вярва в ползите от гражданското участие в управлението на града, искам да насърча взаимодействието на комисията и Общинския съвет с неправителствените организации в Шумен. Желанието ми е да установим прагматичен диалог и заедно да набележим области и територии, в които можем да срещнем целите на организациите и на общината. Виждам в това голям потенциал за насърчаване на експертната помощ при формирането на политики в полза на жителите на общината“, добави председателят на Еврокомисията.

Срещата ще бъде на 15 април от 14,30 часа в зала 304 в сградата на общината.

ШУМ.БГ