Задържаният за контрабанда Стефан Димитров е откаран в Окръжна болница от следствения арест, съобщи Нова телевизия.

Правят му се изследвания в Спешното отделение, потвърдиха от лечебното заведение.

Вчера хасковлията, арестуван като чакт от "митническото ОПГ", също е имал оплаквания, заради които е бил изведен от килията и прегледан във ВМА.

Предполагаемата диагноза на Стефан Димитров е инсулт, съобщи Нова тв, но още за правят изследвания, за да се уточни какво му е.

На съдебното заседание на 11 април болен адвокат отложи решението на съда дали бившият началник на митниците Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста. Защитничката на Банкова - Аделина Натина ще бъде глобена 500 лева, защото не е уведомила навреме и не става ясно дали състоянието ѝ позволява да се яви в залата, записа съдът в определението си. Адвокатът на другия обвинен Стефан Димитров Ивайло Найденов пък поиска отвод на съдия Галя Георгиева заради нейни думи пред парламентарната комисия "Мартин Божанов" в парламента. Найденов цитира думи на Георгиева, "МВР и прокуратурата са над всичко".

 На 4 април директорът на Агенция "Митници" Петя Банкова беше задържана за 72 часа и обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и подкупи с още трима души. Това са Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов.

Два дни след ареста градският съд остави в ареста за постоянно Банкова и Димитров-младши. Баща му Марин влезе в болница още при акцията на ДАНС и това временно осуети задържането му.

Мотивите на прокурорите да поискат постоянен арест за Банкова и баща и син Димитрови са, че има събрани доказателства, от които обосновано да се предложи, че тримата са били част от организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Освен това, ако са на свобода тримата могат да извършат друго престъпление и да попречат на разследването, твърди държавното обвинение.

Дир.бг