С красив ножичен удар на Жоао Феликс Барселона победи минимално застрашения от изпадане Кадис с 1:0 като гост в 31-ия кръг на Примера. Така след успеха на Реал (Мадрид) по-рано в събота, и Барселона отива към предстоящото другата седмица Ел Класико в добро настроение.

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес обаче трябва да мисли и за втория четвъртфинал в Шампионската лига през новата седмица срещу Пари Сен Жермен, заради което даде почивка на голяма част от основните си футболисти. Осем от хората, които взеха участие на стадион "Парк де Пренс" през изминалата седмица сега получиха почивка. В това число бяха Роберт Левандовски, Илкай Гюндоган и Жоао Кансело.

Така Барса е на 2-ото място в класирането със 70 точки, с 8 по-малко от лидера Реал (Мадрид) и с 5 пред доскорошната сензация Жирона. Домакините от Кадис си остават на 18-ото място с 25, на 3 от първия спасяващ се тим Селта (Виго).

Барселона наложи доминация в играта от първите минути и в 37-ата стигна до попадение. Жоао Феликс вкара атрактивно попадение, разписвайки се с акробатично воле след изпълнение на ъглов удар и отбита топка, попаднала точно в него. Още една възможност за Феликс да вкара имаше в по-късен етап от мача, но защитникът Виктор Чуст изчисти топката. След това Барселона леко предаде инициативата, но това не се отрази на резултата, макар вратарят Марк-Андре тер Щеген да се наложи да прави няколко ключови спасявания.

"Този стадион наистина ми носи късмет. не съм планирал такъв гол, просто реакцията ми беше импулсивна. Чувството е страхотно и това е още едно допълнително усещане. Направихме добър мач от началото, а тук е трудно да се играе. След това и защитата ни беше добра срещу противник, който се бори за спасението си в елита", обясни Жоао Феликс пред телевизия Movistar Plus+.

БТА