Отборите на „Олимпия“ Шумен, „Лудогорец“ Разград. „Дунав“ Русе и „Черно море“ Варна при девойки до 13 г. изиграха първите си мачове от турнирите на БФС за тази възраст в североизточна България.

Надпреварата се проведе на стадион „Панайот Волов“, като заради много болни състезателки на турнира не пристигна тимът на „Черноморец“ Балчик. Така срещите бяха по-малко от предварително обявените, но не по-малко интересни и събраха край терена привърженици на малките футболистки.

Те пък демонстрираха голямото си желание да играят футбол, а някои от тях показаха и завидно владеене на топката и голмайсторски нюх. „Лудогорец“, „Дунав“ и „Черно море“ си тръгнаха с по една победа от Шумен. Наскоро сглобеният отбор на „Олимпия“ в тази възраст инкасира две загуби, като той бе и единственият, изиграл два мача.

В срещите участваха момичета, родени след 01/01/2011 година. Те играят във формат футбол 8 (7 състезателки + 1 вратар) на футболен терен с размери 70х50 м. Времетраенето на всяка среща е 45 минути (3 полувремена по 15 минути).

До края на сезона тези отбори ще се срещнат още три пъти в турнири, като два от тях отново ще са в Шумен – на 12 и 26 май. Последният ще е в Аксаково.

Турнирите при девойките се администрират от футболната централа и нейните представителства по места, които поемат и финансови разходи по домакинствата на надпреварите.

ШУМ.БГ