Двама мъже са задържани за кражба на керамични плочки и листа гофрирана ламарина, а при претърсването на имота на единия е намерено и незаконно оръжие, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигнал за извършена кражба от завод на ул. ”Варненско шосе” в Шумен бил приет на 19 април малко след 22 часа, след като производственият директор на фирмата  установил липса на различни по вид и размер керамични плочки и 10 листа гофрирана ламарина.

Предприетите незабавни действия от служители на полицейското управление в Шумен дали резултат и извършителите са установени. Това са 51-годишен мъж от Каспичан и 55-годишен шуменец. При последвало претърсване в жилищата им са намерени и иззети множество керамични плочки. В имота на 51-годишният мъж от Каспичан е намерено гладкоцевно оръжие с неустановена марка и модел, 13 ловни патрона 12 калибър и газ сигнално оръжие с неустановена марка и модел, без фабричен номер.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Сигнали за още две кражби са получени в полицията в последните два дни.

В сутрешните часове на 20 април 51-годишна шуменка съобщила, че за времето от 21:30 часа на 19 април до сутринта на следващия ден неизвестен по неустановен начин проникнал в жилището й на ул. „Стара планина“ и откраднал дамска чанта с лични документи, сумата от 10 лева и дебитна карта. По случая е образувано досъдебно производство.

31-годишен мъж от Шумен подал сигнал за кражба от апартамента му на мъжка чантичка, портмоне, лични документи 310 лева, пет дебитни карти и 20 евро. По негови данни кражбата станала за времето от полунощ до 04:00 часа на 19 парил. „Апашът” проникнал през незаключена входна врата в жилище на втори етаж на ул. ”Ген. Драгомиров” в Шумен и извършил кражбата. За престъпление по чл. 194 от НК е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ