Отборът на „Шумен“ завърши с победа редовния сезон в Sesame НБЛ. В „Арена Шумен“ баскетболистите на Янко Янков и Звонко Папак записаха успех над Ямбол с 84:71 в мач от последния 32-ри кръг.

Така „Шумен“ затвърди 7-то си място в лигата, както и участието си в плейофите, където ще срещне „Рилски спортист“.

В мача с Ямбол домакините диктуваха играта през целия мач, като на моменти намаляваха темпото. Първата четвърт стартира с 6:0 за „Шумен“, но след това стрелбата и на двата отбора не бе точна и резултатността бе ниска. След 18:13 за домакините „Ямбол“ стигна до равенство, но две стрелби на капитана Никола Николов, едната, от които от тройката, дадоха преднина на „Шумен“ в края на първите десет минути 23:18.

Шуменци заиграха на по-високи обороти през втората четвърт и разликата в тяхна полза стигна 18 т. На полувремето двата тима се оттеглиха при 46:32.

И след почивката „Шумен“ не изпусна преднината си, въпреки че позволи за минути „Ямбол“ да намали. Играчите на Тони Дечев обаче нямаха сили за обрат и „Шумен“ се поздрави с победата.

В игра за отбора на Янко Янков отново влязоха юношите, които преди ден играха финал за купата на БФБ, и в пореден мач показаха отлична игра. Карим Мане не успя да завърши мача, след като получи техническо нарушение. За „Шумен“ не игра и контузеният Уилфрид Ликей.

Джъстин Кохайда бе най-резултатен за „Шумен“ с 16 точки, въпреки многото му пропуски от линията за наказателен удар – от 12 опита той вкара два. Дейвид Ролинс и Емилиян Грудов завършиха с по 15 т. Никола Николов записа 13 т. и 5 асистенции, Карим Мане завърши с 12 т.  

За „Ямбол“ Александър Матушев е с 22 точки, 5 борби и 6 асистенции. Иван Лилов и Павел Маринов реализираха по 13 т.

ШУМ.БГ