За поредна година ПГОХХТ "Проф. д-р Асен Златаров" активно участва в националната програма "Иновации в действие".

През месец март екипът посети Частна профилирана гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" в град Варна, като основна цел на мобилността бе разглеждането на техники за бързо, лесно и трайно учене. Наблюдавания урок по английски език беше представен от ученици от 11-ти клас и включваше теми като "Страдателен залог" и "Структури за причинно-следствени връзки", както и лексика, свързана с "Престъпления и наказания". Урокът по литература, представен от ученици от 10-ти клас, разглеждаше темата "Дом, любов, път" в повестта "Гераците".

Деветокласниците проведоха интерактивен урок по математика на тема "Обичам математиката - пътешествие във Виена", използвайки интерактивна карта, кръстословици и пъзели. В мобилността взеха участие Димитрина Тодорова от 11а клас и Йоана Златева от 9б, с ръководител Илияна Лазарова.

През месец април се осъществи вторият обмен, който се проведе в град Видин в Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Учениците взеха участие в предварително подготвени от иновативното училище уроци на тема "Комуникации и умения за учене" и "Ескейп стая - приключенията в света на ренесанса", както и "Ескейп стая - най-ценният ресурс". Беше представена и презентация на тема "Моят план за бъдещето", включваща цели, срокове и методи за решаване на проблема за контролираното използване на най-ценния ресурс - водата. В мобилността взеха участие Александър Петров и Йоан Йорданов от 10 а клас, с ръководител Христина Гинкова.

 

Платена публикация