Карлос Алкарас отнесе Александър Шевченко за 69 минути на старта на защитата на титлата от Мастърс турнира в Мадрид.

Испанският тенисист спечели с 6:2, 6:1, като не остави шанс на съперника дори да помисли за изненада. Карлитос изтри всякакви съмнения около кондиционното му състояние, след като не бе играл от месец - от загубата срещу Григор Димитров в Маями на 29 март.

Световният №3 проби още в първия гейм от мача, след това го направи още два пъти в откриващия сет, а Шевченко все пак отвърна с един рибрейк. Във втората част Алкарас влезе в режим "газене" и проби цели четири пъти подаването на казахстанеца. И отново допусна един пробив, но пък в другите два сервис гейма даде две точки на съперника.

Публиката подкрепи мощно следващата суперзвезда на испанския тенис, който вече смело поема наметалото от големия Рафа Надал.

Следващият съперник на Алкарас е Тиаго Сейбот Вилд от Бразилия, който днес победи Лоренцо Музети с 6:4, 6:4.

Григор Димитров ще започне своето участие в Мадрид в събота, а мачът му срещу чеха Якуб Менсик е четвърти в програмата на Корт №3.

Това би следвало да означава, че двубоят на българина няма да започне преди 18 часа наше време.

При победа, Димитров чака победителя от Феликс Оже-Алиасим и Адриан Манарино, които също ще играят във вечерните часове на събота.

Двамата не са се срещали досега, а 74-ият в ранглистата Менсик направи фурор през този сезон, като победи хора като Гаел Монфис, Анди Мъри и Андрей Рубльов.

Големият мач на деня в събота е между любимеца на публиката в Мадрид Рафа Надал и Алекс де Минор от Австралия.

Той е трети в програмата на централния корт "Маноло Сантана", като преди него играят световната №1 при жените Ига Швьонтек (срещу Сорина Кърстя) и поставеният под №1 при мъжете Яник Синер (срещу Лоренцо Сонего).

Dir.bg