С приятелски мач между отбори на шуменската местна власт и учители днес бе открито реновираното мини футболно игрище в СУ „Сава Доброплодни“.

То е изградено с близо 160 хил. лв., осигурени от Министерството на образованието и науката и дофинансирано от бюджета на училището.

„Уважаеми професор Христов, уважаеми професор Добрев, уважаеми общински съветници, уважаеми родители, колеги, скъпи ученици, днес е празник за нас, днес е Лазаровден. Днес природата се  събужда, събуждаме се и ние с едно ново бижу. Това е една добавка към нашия прекрасен двор - едно мини игрище за начален етап. Ние ще го открием по един нестандартен начин с приятелки мач между местната власт и учителите на СУ „Сава Доброплодни“, каза в приветствието си директорът Албена Иванова-Неделчева.

„От името на общинска администрация искам да поздравя директора на училището, който продължава политиката за разширяване на спортната база на „Сава Доброплодни“, с което създава условия за спортуване, за здраве на нашето бъдеще поколение, а именно – децата на Шумен“, поздрави присъстващите и кметът на Шумен проф. Христо Христов.

Той обаче не се включи в отбора на местната власт. Негов капитан бе областният управител проф. Добромир Добрев, вратар общинският съветник Владимир Йолов, а полеви играчи - заместник-кметовете Николай Колев и Николай Симеонов и експертът по спортни дейности в община Шумен Даниел Даулов.

ШУМ.БГ