Коалиция "БСП за България" регистрира днес в РИК-Шумен кандидатите си за народни представители, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Списъкът от 12 кандидати беше внесен в РИК от водача на листата и зам.-председател на БСП Борислав Гуцанов, според когото целта е да се вкарат двама депутати от Шумен.

"Колко други партии могат да се похвалят с такава листа - средна възраст под 50 години, балансирана с представители на общините. Вземете само проф. Катя Кайрякова, която е толкова популярна, че дори не се нуждае от представяне. Личната ми амбиция е да имаме два мандата в Шумен, за да могат народните представители реално да помагат на новата местна власт и Шумен да тръгне по нов път на развитие", каза Гуцанов и припомни, че преди половин година местните избори в Шумен бяха спечели от кмет, посочен от БСП.

Кайрякова е втора в листата. На трето място е адв. Михайл Михайлов от Нови пазар, следват Гергана Николова, Ивайло Иванов от Каспичан, Даниел Дончев, Евгения Леополдова, Стефан Стефанов от Никола Козлево, Момчил Кънев, Тамара Стилиянова, Данаил Костадинов, Даниела Пенчева.

ШУМ.БГ