Шестима са установени да шофират пияни или дрогирани през почивните дни, единият от тях е дал положителна проба и за алкохол, и за наркотици, а преди това избягал от проверка, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Минути преди 04:00 часа на 6 май екип на пътна полиция подал сигнал за спиране на водач на лек автомобил Ауди с шуменска регистрация. Водачът не спрял и напуснал мястото. Бил последван от полицейския екип. На ул.“ Елин Пелин“ в кв. Макак бил спрян за проверка. Зад волана на автомобила бил 40-годишен мъж с адрес в Несебър. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,22 промила алкохол в издишания въздух. Дръг чекът отчел положителна на кокаин проба.
Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен. Автомобилът е иззет. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Ден преди това 36-годишен мъж от Шумен бил установен да шофира с 2,16 промила алкохол в издишания въздух. Проверката била извършена около 19:20 часа на 5 май на бул. „Симеон Велики“ в Шумен. Мъжът бил зад волана на лек автомобил Опел Корса. Дал е кръвна проба за анализ, след което бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство.

С 1,58 промила алкохол е установен зад волана на лек автомобил Фолксваген Пасат 64-годишен мъж от Нови пазар. Проверката била извършена на кръстовище на ул. “Оборище“ и ул. “Тодор Каблешков“ в Нови пазар. Мъжът отказал да даде кръвна проба. Автомобилът бил иззет, водачът задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в Нови пазар. Образувано е бързо производство.

На 3 май при извършени проверки са установени и задържани двама водачи, които са управлявали след употреба на алкохол. Около 10:15 часа в село Нова бяла река за проверка бил спрян водач на лек автомобил Нисан. Зад волана бил 22-годишен мъж от Върбица, а тестът  с дрегер отчел 1,78 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът отказал да даде кръвна проба за анализ. Автомобилът бил предаден с протокол, водачът е задържан за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.

Малко след 11 часа в Никола Козлево за проверка бил спрян водач на мото фреза. 41-годишният мъж от село Ружица бил тестван с дрегер. Отчетени били 1,44 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 б ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

На 2 май пък 35-годишен мъж от Каспичан е установен да шофира след употреба на кокаин. Проверката от екип на РУ - Нови пазар била извършена около 20:15 часа в кв. „Калугерица“. Спрян бил водач на лек автомобил Мерцедес със софийска регистрация. Тестът с дръг чек отчел положителна на кокаин проба. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ