Осми шампионски трофей атакува мъжкият хандбален отбор на „Шумен 61”.  Мачовете от суперфинала за титлата между настоящия шампион „Шумен“ и претендента „Локомотив“ Горна Оряховица стартират тази събота, 11 май.

Първата среща е в зала „Арена Шумен” с начален час 17,00. Входът е свободен. Домакините призовават феновете за подкрепа, а те ще спазят традицията и ще изненадат публиката със супер награди, които ще бъдат разиграни в томбола с късметлийски билетчета, а за да участва в нея публиката е добре да заеме местата си по-рано от началния час на мач.

Шоуто в „Арена Шумен” ще бъде в стил Шампионска лига – с атрактивна хореография и много вълнуващи емоции. Също както на световните арени, непосредствено преди първия съдийски сигнал, хандбалистите ще излязат на игралното поле, придружавани от младите надежди от хандбалната школа на „Шумен 61”, съобщиха от пресслужбата на клуба.

„Мобилизирани сме да стартираме с победа в серията от мачове за златните медали. Подготовката върви по план. За съжаление няма да мога да разчитам на нашия капитан Йордан Михайлов, който има контузия в коляното, без него със сигурност ще ни е по-трудно! Надяваме се на гореща подкрепа от нашата публика. В деня на мача – 11 май, град Шумен има празник. Вярвам, че и ние ще допринесем за празничното настроение на хората и ще подарим на феновете победа в мача”, коментира старши треньорът на шампионите Никола Карастоянов.

В суперфинала се играе до две победи. Домакин на втория мач ще е „Локомотив‘, а ако се стигне до трети, то той отново ще е в Шумен.

От пресслужбата на клуба предоставиха и статистика за спечелените от шуменци отличия през годините. Отборът на „Шумен” печели първия си медал в хандбалното първенство през 1995 г. – сребро. Година по-късно отборът ликува с шампионски трофей. През 2008 г. „Шумен‘ отново завършва втори в елита.

Три трофея украсяват клубната витрина на „Шумен 61” в три последователни години - 2009, 2010 и 2011 г. През 2012 г. тимът печели сребърни отличия. През 2021, 2022 и 2023 г. шуменци отново са недостижими на върха и са № 1 в българския мъжки хандбален елит.

Какво сочи статистиката за съперника на шуменци – „Локомотив” (Горна Оряховица)?! През 2021 г. железничарите печелят бронзови медали. А през 2022 и 2023 г. са вицешампиони на България.

ШУМ.БГ