Петима бяха спипани да карат колите си пияни, трима от тях спаха в ареста.
Снощи около 23,30 часа в село Преселка катаджии сперли за проверка лек автомобил Опел, управляван от 44-годишния Х.Р. Шофьорът, жител на селото, бил с 1,98‰ алкохол в кръвта. 25 минути по-късно на пиян шофьор се натъкнали и каолиновските полицаи. В село Цани Гинчево спрели Рено с добричка регистрация, управляван от 35-годишния Н.А. от село Зърнево. Дрегерът показал 1,47‰.
Следващият почерпен водач бил хванат в Шумен. 40 минути след полунощ на улица „Ивайло“ катаджии спрели Маздата на 36-годишния М.М. Това не станало случайно – малко преди това униформените получили сигнал от свои колеги на ул. “Карел Шкорпил”, които видели колата да преминава на сантиметри от паркиран автомобил. Оказало се, че шуменецът зад волана на японското возило е мъртво пиян, с 2,61 промила концентрация на алкохол в кръвта.
В 1,00 часа в капана на полицаите паднал и върбичанин. На ул. “Александър Стамболийски” в града  бил спрян за проверка лек автомобил Ауди. 39-годишният местен мъж с инициали К.Х. управлявал колата с 1,8‰.  
Тази нощ поработили и каспичанските полицаи. В 4,30 часа на ул. “Димитър Благоев” те е спрели за проверка Опел. Дрегерът отчел 1,56 промила алкохол в издишания от 36-годишния Б.Й. въздух.
В ареста за 24 часа са отведени шуменецът, 39-годишният от Върбица и 44-годишният от Преселка, съобщиха от пресцентъра на полицията.
ШУМ.БГ