20-годишен циганин с множество криминални регистрации и присъди е задържан по време на въоръжен обир на хранителен магазин в Шумен. За нещастие на апаша в същия момент в супера се намирали двама полицаи, които го неутрализирали.

Радослав по прякор Ирджеб вчера следобед хванал автобус и дошъл в Шумен  от родното си село Вехтово. В 19,30 часа сложил маска с дупки за очите и се намъкнал в супера на „Трънчев“ ООД на бул. „Велики Преслав“. Вътре извадил пистолет, заредил го и го насоил към продавачката с думите „Давай всички пари“. В този момент в задната част на магазина случайно се намирали двама служители на шуменската полиция. Те минали зад нападателя и успели да го повалят на земята и закопчеят с белезници.

„В мъжа е намерен голям нож. В цевта на газовия му пистолет имало патрон“, каза на пресконференция днес директорът на ОД на МВР-Шумен Любомир Христов. Той обясни, че задържаният е криминално проявен с 25 регистрации и две присъди. „В момента той обжалва на последна инстанция последната си присъда от 2 години затвор, но е на свобода. Има и друга ефективна присъда, която не е влязла в сила, защото я обжалва друг подъдим по това дело“, каза Христов.

„Много се уплаших и добре, че бяха полицаите. Много съм им благодарна за професионалната намеса“, каза пред ШУМ.БГ магазинерката Мариела Панайотова. Оборотът в касата й снощи бил 1 000 лева.

Старши комисар Христов обеща да награди двамата полицаи за добрата работа, но отказа да съобщи имената им.

Ирджеб започнал с кражбите - когато бил на 8 години обрал къща на комшии във Вехтово. После е хващан за разбивания на мазета, леки коли, магазин. Лежал е 8 месеца в затвора.  

В момента е задържан с 24-часова полицейска заповед. Постоянната му мярка за неотклонение предстои да се гледа от съда.

ШУМ.БГ