Общината обяви обществената поръчка за втория етап на рехабилитация и разширение на канализационната и съпътстващата водопроводна мрежа на града. Поръчката е във връзка с проекта – интегриран воден цикъл за Шумен по ОП „Околна среда“ - 2007-2013 г. и е на стойност 31 946 215 лева без ДДС.

За тези пари трябва да се извърши проектиране, рехабилитация и разширение на втория етап на канализационната и водопроводна мрежа, както и проектиране на  две нови канални помпени станции, в т.ч. строителство на основна площадка или място на изпълнение на строителството, на доставката и предоставяне на услугите, както и консултантски услуги по проектиране и конструиране на строителни съоръжения.

Проектът предвижда проектиране и изграждане на 31 966 метра канализация и 8 563 метра съпътстващи водопроводи.

Срокът за изпълнение е 25 месеца от датата на започване на изпълнението на договора, като 13 са месеците, определени за проектиране, извършване на строителните работи и въвеждане в експлоатация. Всичко това трябва да се случи до 30 юни 2014 г. като е включен и срок от 12 месеца за отстраняване на дефекти.

Срокът за получаване на документи от общината е до 17.00 часа на 11 март, след внесената искана сума в шуменския клон на „Интернешънъл Асет Банк” АД. До 17.00 ч. на 19 март пък е срока за получаване на оферти или заявления за участие.

ШУМ.БГ