От март пивоварната на Карлсберг България в Шумен възобнови работа, съобщиха от компанията.

След временното преустановяване на производството през зимния сезон, в завода вече започна варенето и бутилирането на популярните марки бира.

Зимната пауза бе използвана за извършване на цялостна диагностика, дейности по поддръжката и обучения, уточняват от Карлсберг.
Според изпълнителният директор Габор Бекефи, през зимните месеци не е допуснат недостиг на любимата бира на българския пазар. „От друга страна се възползвахме максимално от възможността да направим прецизна диагностика, някои реконструкции, както и оптимизация на процесите в пивоварната. Сега производственият ни екип отново е готов да осигури висококачесвено Шуменско за потребителите”, категоричен е Бекефи.

В отговор на очакванията в шуменския регион, първата продукция на пивоварната ще бъде доставена на местния пазар. Веднага след това ще започне и дистрибуцията за други части на страната.
ШУМ.БГ