Отбори от 16 държави ще се включат в европейското първенство по ракетомоделизъм, домакин, на което ще бъде община Каспичан.

Състезанието ще се състои от 24 до 30 август на полигона  до с. Златна нива и в него ще участват 150 състезатели от България, Италия, Испания, Русия, Полша, Литва, Словения, Румъния, Украйна, Германия, Словакия, САЩ,  Македония и др., съобщи за ШУМ.БГ Пламен Станев, директор на европейското първенство по ракетомоделизъм – Каспичан 2013 г. и председател на УС на СК Моделист.

7 членове от каспичанския спортен клуб Моделист ще се включат в националния отбор на България. Сред тях са Тошко Драгов, извоювал световен рекорд за височинен полет от 1234 м. неподобрен и до днес, както и Тони Станев, носител на  медал от световното първенство през 2008 г. в град Леида- Испания и от миналата година в Словакия.

Първенството се финансира от таксите за участие и се осъществява със съдействието на Българската федерация по ракетомоделизъм, община Каспичан и с подкрепата на фирмите "Алкомет" и "Херти".

Припомняме, че в продължение на пет години през месец май в община Каспичан се провежда кръг от Световната купа по ракетомоделизъм.

ШУМ.БГ