Този сайт използва бисквитки

Добре
Събота, 25 Март 2017
 

 
Коледната кампания на интернет-форумците се пренася във Велики Преслав и Каспичан

Коледната дарителска кампания, организирана от участниците във „Форумът на Шумен”, ще зарадва и децата в домовете във Велики Преслав и Каспичан. Както ШУМ.БГ вече информира, на призива на форумците - „Подари усмивка” откликнаха много шуменци като за близо две седмици в касичката, разположена в кафе-клуб „10-ят град” се събраха 936 лв. На призива на първата дарителска кампания в Шумен, развила се изцяло в интернет пространството, откликнаха и граждани, които са закупили чисто нови играчки за децата, лишени от родителски грижи. „Събрахме достатъчно средства и играчки, за да зарадваме малчуганите не само в Дом „Детелина”, но и тези в домовете във Велики Преслав и Каспичан”, заяви за ШУМ.БГ Александър Караджов. Инициативата обаче, не се ограничава единствено с направените дарения. След подаден в интернет сигнал свободните от ангажименти форумци се събират в кафенето и тръгват към децата, за да дарят усмивки. Така вчера, в дом „Детелина” влезе самия Дядо Коледа, за да подари на всяко дете точно това, което си е пожелало в писмо преди коледа. „Вчера бяхме дванадесет човека, а днес очакваме и други”, заяви Александър Караджов. В 16,30 часа форумците се събират отново, за да зарадват 30 ученици от първи до четвърти клас в дома във Велики Преслав. Утре кампанията ще достигне и до 52 деца на възраст от 3 до 7 години в дома в Каспичан.

ШУМ.БГ

27.12.2007 14:15   3   190
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook
Добави коментар
Менение #19692 Стоянка 03.01.2008 16:36

След като родителите биологичните не се сещат за тях, добре че се намират добри хора да направят дарение.Защо не се вземе решение след като неможеш да отделиш средства за детето защо да се създава.Нима държавата е длъжна да отделя от оскъдните средства за тези които не си правят сметка дали ще могат да отгледат това дете .Децата нямат никаква вина, в домовете растат.Може би условията в дома са по добри от колкото в къщи.В едно предаване по телевизията имаше среща между дете в дом което е на около 20 г. и брат които е расъл при родители роми.Розлика море в полза на мледежа растнал в дома за деца лишени от родителска грижа.Може би голям е процента на ромите които са в домовете, защо си мислят че имат само права, кога ще имат и задължения.Чувала съм, че има по наколко братя и сестри, как ли тези родители спят спокойно.Възмущението не само на мен но и на много хора се възмещават от безитговорните биологични родители.Аз съм вдовица , моите деца бяха много малки когато останаха без баща, на аз съм се лишавала от много неща за да ги издържам.И аз можех да взема това решение, но съм майка и мисля за децата си.Нека всяка майка добре да се замисли,щом иска тя да живее защо да не се погрижи и дете което е създала.Едно дете не е досатъчно да се роди, то трябва и да се образова.На България и трябват образовано младо поколение.И все пак нека хората които правят дарение на такива деца, са по добри и загрижени за бъдещето на изоставените деца.А и хората които се грижат и обслужва, възпитават и обучават също заслужавят голямо уважение.

Менение #47557 anonimno 20.11.2008 13:52

stuga be hora s tezi darenia zashto vseki mil i beden 4ovek po niakakav na4in se ma4i da pomogne na tezi neshtasni deca a nikoi ne tarsi nikakva otgovornost kade otivat tezi darenia pari i tem podobni vsi4ki direktori si napalniha gushkite elate i vijte za kakvo stava na vapros v doma za deca v gr.Kaspi4an za niakolko meseca ot kak e na dlajnost novata direktorka izpipanata i dobre nau4ena da krade i da mamiot svoia bivsh direktor i lubovnik g-nGanev kolkoto e napravila i tolkova e otkradnala nie pone go vijdame vseki den ne sme hvanati ot ulicata

Менение #48792 Анонимен 02.12.2008 10:05

Много съжелявам, че отношението на Каспичанци към хубавото което се вижда и е направено не го оценяват. Занимават се само с простотии. Ами нека всеки който си мисли , че само в Каспичан се краде, той какво е допринесъл да се говори за самия него, какво той е направил за развитието на Каспичан.Нека не си затваряме очите пред хубавото, а да му се радваме. Незнам от къде имате тази информация за дома за деца в Каспичан, навярно там работите.За това информация може да даде само този който отговаря за счетоводството към институцията.Но винаги е било така, ако някой вложи старание и постигне успехи, ние не се радваме на постигнатото, започваме да проявяваме завист и омраза, защото така се случи и с предните изпълняващи длъжността директор. Ако има такива неща, то си има и финансова ревизия. Самите да си променим мисленето и нагласата, да приемаме хубавото позитивно, а не да петним този който го е постигнал.След като и училището ни стана хубаво, сигурно и там ще се сипят разни неща,защото сме слепи за красивато и си живеем все с това кои какъв е бил и ред от такива негативни мисли. Щом не оценяваме труда на другите, ние сами не искаме да ни се случват хубави неща. Успех на написалия"анонимно" и още по големи успехи на целия колектив на дома за деца в Каспичан и двата случая го заслужавате.

Добави коментар
Предишна страница 1 Следваща страница
 топлоизолация и хидроизолация
Правене на топлоизолация до втори етаж и хидроизолация частично и цялостно на...
 
Масивна къща на два етажа, 85000 лв.
Продаваме монолитна къща в с.Царев брод. Имота е на два етажа плюс таванско...
 
Продава четиристаен апартамент в Центъра
Продава четиристаен апартамент с жилищна площ от 93 кв.м.на трети етаж....
 
златист и сребърен зебрайт
Продавам две петлета златист и сребърен зебрайт на 10 месеца
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама