Този сайт използва бисквитки

Добре
Четвъртък, 23 Март 2017
 

 
Борисов: Всички къщи в Хитрино ще бъдат възстановени

„Всички къщи, които са разрушени ще бъдат възстановени напролет, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, който заедно с представители на Строителната камара беше днес в Хитрино.

„Строителите ще седнат с всеки един от собствениците на къщите и ще се разберат. Напролет със сигурност хората ще имат къщи. Сега при минусови температури няма как да се лее бетон“, каза още Борисов.

„По сметките на Хитрино вече има преведени 5 млн.лв. Другите също ще бъдат преведени.

В момента, в който техническите лица  кажат, че хората могат да се върнат, заедно с тях влизат и строителните материали. Подготвили сме  дограми, прозорци, керемиди. И селскостопанските сгради включително ще им оправим на хората. Така че тези, които ще стоят в домовете си за ден, ден и половина да бъдат ремонтирани“, заяви премиерът в оставка.

Борисов допълни, че чакат главния прокурор да каже кога могат да се вдигнат цистерните и хората да се върнат в селото. „Хората ще могат да се приберат в момента, в който кажат прокурорите. Когато кажат започваме да изкарваме цистерните. Има още една цистерна, която пропуска. Нея я охлаждаме,  другите ги запушихме. Ако пресираме, след това в съдебния процес ще им паднат разследванията. Просто чакаме, кажат ли ни действаме веднага. От мене зависи да възстановя селото. Включително на Кралев съм разпоредил да им направят на хората стадиончето и  парка ще възстановим“, заяви Борисов. 

"Дотук 10 къщи ще бъдат построени безвъзмездно“, обяви председателят на Камарата на строителите Николай Станков.

„Хората не са сами, заедно с държавата ще се включим във възстановителните процедури. Днес на Извънредно бюро взехме решение. Към нашата инициатива се присъединиха формациите на архитектите, очакваме и инженерите да се включат. Отделно ще открием дарителска сметка. Камарата ще внесе 50 хил. лв. в нея. Вече имаме организирана среща с кмета във вторник, където ще изясним подробности около организацията. В момента, в който се отвори селото, влизаме и започваме да възстановяваме“, допълни Станков.

Борисов обяви, че всички, които са участвали в спасителните дейности в Хитрино ще бъдат наградени. „Тези момчета вършат геройство там долу“, каза премиерът в оставка.

На тръгване той каза още, че е уволнил всички, участвали в  купона в Несебър. „Тези, които са си позволили да празнуват, негодници, бих ги нарекъл, съм ги уволнил всичките сутринта“, заяви Борисов.

Попитан, дали ще оглави правителство с мандата на Реформаторския блок министър-председателят заяви, че „нищо друго не го интересува, освен това да вдигнем цистерните“. Борисов допълни, че ще се срещнат с Реформаторите и ще говорят.

ШУМ.БГ

13.12.2016 14:05   41   11869
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook
Добави коментар
Менение #507116 анонимен 13.12.2016 14:23

Ако ги дадеш на Шошовчето, нито къщи, нито пари. Контрол и пак контрол над парите. Сериозни и доказани строители. Иначе шошовската фирма Билд/аванта/ Строй дебне.

Менение #507118 123 13.12.2016 14:25 От мобилната верия

Браво! Наистина трябва да се помогне на хората, те до събота са имали домове! Съдба.......никой не е застрахован

Менение #507119 ТИ си 13.12.2016 14:26

браво,бойко-защо напусна властта,защо се принизи до тези червени крадци,защо?

Менение #507120 цвъки 13.12.2016 14:27

Тиквоча ще ходи да стреля и чука при Бейзо, затова е тук. Дреме му на шлифера за Хитрино. Цял народ затрива, че едно село.

Менение #507121 5 13.12.2016 14:29 От мобилната верия

А на празнуващите, когато хората страдат, така им се полага!

Менение #507123 С чужда пита помен 13.12.2016 14:32

Един чужденец отишъл на сватба и видял един обявява, че дава на младоженците едно , друг - друго и си помислил : - "Какви милостиви и великодушни хора живеят тук.Всички се грижат за благоденствието на младото семейство ".

Обявите продължили и тогава чужденеца запитал съседа си по маса : - " Младоженците ще получат ли всичко обещано ?" , а съседът му отговорил: - "Каквото се обещава на сватба не винаги се дава."

Тогава чужденеца се провикнал : - " Аз подарявам на младоженците два коня с каруцата ! "

Добави коментар
Предишна страница 1 2 3 4 5 6 7
 Продажба едностаен Б. Българанов
Едностаен панелен апартамент на първи жилищен етаж. Жилищната площ от 43 кв....
 
Добруджа, гарсониера, 40 000 лв.
Продава се гарсониера в Добруджански квартал от 40 кв.м. на първи етаж – над...
 
Къща в с.Осмар,45000 лв.
Къща тухла на плоча в с.Осмар. Къщата е на мази. Представлява салон, кухня с...
 
Тристаен тухлен апартамент в Тракийския
Жилището е разположено на първи етаж в тухлена сграда. Площта му е 87 кв.м. с...
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама