Този сайт използва бисквитки

Добре
Събота, 25 Март 2017
 

 
Кметът Христов: Фирмите се справиха със снега, но с доста забележки

Въпреки тежките условия трите фирми, които се грижат за снегопочистването и сметопочистването в града, с доста забележки, създадоха условия хората да стигнат до работните си места, да заведат децата си на ясла и детска градина.

Тази оценка даде кметът Любомир Христов за снегопочистването на града на пресконференция. На нея бяха поканени и представители на фирмите.

„Продължаваме да  работим. Ще положим още усилия и ще се справим“, каза още кметът на Шумен.

Вятърът, снегонавяванията, ниските температури и паркираните навсякъде коли са затруднили почистването по улиците, обобщиха представителите на фирмите "РТК", "Екомакс" и "Е-Плант".

Атанас Кулев от "РТК" отчете, че са успели добре да изчистят по-големите улици, за които отговарят - в южната част на Шумен. „Затруднения имахме в по-малките улици. Там бе труден и достъпът до съдовете за смет и затова на места не са подменени“, каза Кулев.

„Имаме доброто желание и намерение да си свършим работата. Трябва всички да имаме търпение и да си дадем срок за толерантност, за да почистим добре“, заяви представителят на "Екомакс" Валентин Велев.

По думите му град Шумен има релефни особености, стръмни и тесни улички, което затруднява почистването. „Уверявам ви, че до края на днешния ден ще се справим с почистването и подмяната на казаните с боклук“, каза още Велев.

Той допълни, че фирмата ползва работници от село Косово, а в съботния ден те не са могли да дойдат до Шумен, за да се включат в почистването. „Снегът бе плътен и тежък и много от греблата на машините ни се изметнаха“, каза още Велев.

Представителите и на "РТК", и на "Екомакс" заявиха, че са увеличили екипите си, които се грижат за снегопочистването и сметопочистването.

„От 28 декември до днес имам вече съставени 5 акта за ударени коли“, оплака се Георги Георгиев от "Е-Плант". Тази фирма отговаря за почистването на малките улици в Шумен.

Според него гражданите могат да положат усилия и да паркират от едната страна на улицата, което ще улесни задачата и на почистващите фирми.

Работата на фирмата по малките улици бе похвалена от Дилян Узунски - гл. експерт "Отбранително-мобилизационна подготовка" в община Шумен. Според него "Е-Плант" е положила изключителни усилия и е работила организирано.

Представителите на трите фирми обявиха, че продължават да работят по сметопочистването и снегопочистването в Шумен.

Кметът Любомир Христов заяви, че работници и на трите фирми вече почистват тротоарите в града. Градоначалникът допълни, че около детските градини, яслите и училищата е почистено.

ШУМ.БГ

10.01.2017 11:44   128   14930
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook
Добави коментар
Менение #510669 Срам 10.01.2017 12:18 От мобилната верия

Христов не се излагай повече

Менение #510670 12 10.01.2017 12:21

Няма ли да има санкции за несперавяне с работата.По ул.Васил Друмев е заледено и постоянно закъсват коли.Същото е положението и с ул.Кирил и Методий.Не трябва ли да се почистят първо стръмните участъци, където е заледено??!!!

Менение #510673 Майка 10.01.2017 12:31

Пред кои градини е почистено, моляяяяя??!!!! Елате да видите на Владайско въстание пред ЦДГ Слънце. Нито има къде да паркираш, нита как да преминеш! И на всичко отгоре ЕДИН ИДИОТ, ДРЕБНА ДУШИЦА БАЙ ГАНЬОВСКА, за да не дава пари за паркинг, от години си паркира работните бусове на платното пред градината, и сега е паркирал точно на входа и няма кой да му каже копче!

Менение #510674 Оставка 10.01.2017 12:31

"Вчера, около 6,30 ч. сутринта екип на Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението /РСПБЗН/ - Шумен е оказал съдействие на центъра за спешна медицинска помощ, като, заедно с лекар, е транспортирана пациентка от старческия дом в град Шумен до линейката, която се намирала на километър разстояние." Това е от другата статия на Шум.бг Как е възможно при положение на един километър от социално заведение с възрастни хора нуждаещи се от грижи не е разчистено кмета на града да твърди че фирмите са се справили. Този кмет изобщо ходил ли е по градските улици? Ако толкова упорито защитава снегопочистващите фирми при толкова явно ос-иране поведението му е повече от съмнително.

Менение #510677 гражданин 10.01.2017 12:32

Досега толкова зле почистен града ни не е бил никога.При сравнително никакъв снеговалеж да не мога да изчистят и опесачат главните улици е срамно и не ми се иска да си мисля ако има обилен снеговалеж какво ще е полужението.

Менение #510678 да 10.01.2017 12:32

Трьбвя да се опесачи и улицата към студентските общежития.

Добави коментар
Предишна страница 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
 Масивна къща на два етажа, 85000 лв.
Продаваме монолитна къща в с.Царев брод. Имота е на два етажа плюс таванско...
 
Продава четиристаен апартамент в Центъра
Продава четиристаен апартамент с жилищна площ от 93 кв.м.на трети етаж....
 
топлоизолация и хидроизолация
Правене на топлоизолация до втори етаж и хидроизолация частично и цялостно на...
 
златист и сребърен зебрайт
Продавам две петлета златист и сребърен зебрайт на 10 месеца
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама