Този сайт използва бисквитки

Добре
Понеделник, 27 Февруари 2017
 

 
Иво Прокопиев: Сделката за акциите на ЕВН бе одобрена от три институции

Сделката за продажбата на миноритарния държавен дял в EVN е била контролирана и одобрена от Комисията за финансов надзор (КФН), Агенцията по приватизацията и Министерски съвет, коментира в сряда издателят и бизнесмен Иво Прокопиев пред бТВ.

“Ако е имало нередности, то те са органите, които трябва да вземат отношение, а самият надзор (КФН) е одобрил проспектите за публичното предлагане“, допълни той.

Преди ден прокуратурата повдигна обвинение на Иво Прокопиев за сделката с акциите. Според държавното обвинение той в съучастие като помагач със Симеон Дянков, умишлено го е улеснил да извърши престъпление по служба, свързано с продажбата на акциите. Издателят е оставен на свобода с най-леката мярка за неотклонение "подписка".

Става дума за сделка от 2011 г., по която "Булброкърс" е инвестиционен посредник, избран след конкурс от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. "Булброкърс" е част от дружеството "Алфа финанс холдинг", което се контролира от Иво Прокопиев. Симеон Дянков е обвинен, че не е превел парите по сделката (93 млн.лв) в Сребърния фонд. По делото е обвинен и бившият енергиен министър Трайчо Трайков.

Според Прокопиев делото е скалъпено и е клевета, която прокуратурата разпространява два месеца преди изборите. Той каза, че не разбира обвинението.

“Попитах за допълнителна информация, тъй като нямам отношение към тази сделка. Независимо, че нямам пряко участие, прокуратурата е избрала едната от трите сделки и е навързала политическия си сюжет”, каза Прокопиев. Той попита защо не е обвинен и за другите две продажби – за дяловете на ЧЕЗ и Енерго Про, които са абсолютно идентични сделки.

Прокопиев припомни, че в периода на сделките дори не е бил в страната, а инвестицията му в “Алфа финанс холдинг”, който притежава инвестиционния посредник по сделките “Булброкърс”, няма никакво отношение.

При борсова сделка пазарът определя цената, а не оценител, добави издателят на „Капитал” и „Дневник”. Според него атаката на държавното обвинение идва в отговор на редакционната политика на двете издания, които по думите му са “очевидно неудобни за корупционния картел”.

Преди ден той каза, че става дума за “коледна честитка от депутата от ДПС Делян Пеевски и премиера в оставка Бойко Борисов, изпратена му чрез главния прокурор Сотир Цацаров“.

mediapool.bg

11.01.2017 11:04   2   81
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook
Добави коментар
Менение #510995 Зюмбюл Карамфилоф 11.01.2017 11:45

като им замириши на пандела ,почват да се оправдават като ученички

Менение #511039 Анонимник 11.01.2017 13:02

Странно как на едни им се повдигат неясни обвинения в неясно какви прегрешения точно преди изборите, а други доказани крадци (Христо Бисеров например от ДПС и от Шумен) ги оправдаха вече...

Важно е пушилка да се вдига...

Добави коментар
Предишна страница 1 Следваща страница
 ПРОДАВА ПАРЦЕЛ 800 КВ.М ПАЗАРА
Продава се парцел 800 кв.м до магазин "Кауфланд" 1 . С правоъгълна форма ,...
 
Разширен двустаен, Добруджа, 41 000 €
Двустаен разширен апартамент в предпочитан квартал с много добра локация....
 
Продава тристаен апартамент, Център 105000 лв.
Продава тристаен апартамент НС с жилищна площ от 90 кв.м. Намира се в Центъра...
 
Втори етаж от къща, Център, 88 000 лв.
Втори етаж от къща на тиха и спокойна уличка в централната зона на града....
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама