Този сайт използва бисквитки

Добре
Събота, 25 Март 2017
 

 
Иво Прокопиев: Сделката за акциите на ЕВН бе одобрена от три институции

Сделката за продажбата на миноритарния държавен дял в EVN е била контролирана и одобрена от Комисията за финансов надзор (КФН), Агенцията по приватизацията и Министерски съвет, коментира в сряда издателят и бизнесмен Иво Прокопиев пред бТВ.

“Ако е имало нередности, то те са органите, които трябва да вземат отношение, а самият надзор (КФН) е одобрил проспектите за публичното предлагане“, допълни той.

Преди ден прокуратурата повдигна обвинение на Иво Прокопиев за сделката с акциите. Според държавното обвинение той в съучастие като помагач със Симеон Дянков, умишлено го е улеснил да извърши престъпление по служба, свързано с продажбата на акциите. Издателят е оставен на свобода с най-леката мярка за неотклонение "подписка".

Става дума за сделка от 2011 г., по която "Булброкърс" е инвестиционен посредник, избран след конкурс от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. "Булброкърс" е част от дружеството "Алфа финанс холдинг", което се контролира от Иво Прокопиев. Симеон Дянков е обвинен, че не е превел парите по сделката (93 млн.лв) в Сребърния фонд. По делото е обвинен и бившият енергиен министър Трайчо Трайков.

Според Прокопиев делото е скалъпено и е клевета, която прокуратурата разпространява два месеца преди изборите. Той каза, че не разбира обвинението.

“Попитах за допълнителна информация, тъй като нямам отношение към тази сделка. Независимо, че нямам пряко участие, прокуратурата е избрала едната от трите сделки и е навързала политическия си сюжет”, каза Прокопиев. Той попита защо не е обвинен и за другите две продажби – за дяловете на ЧЕЗ и Енерго Про, които са абсолютно идентични сделки.

Прокопиев припомни, че в периода на сделките дори не е бил в страната, а инвестицията му в “Алфа финанс холдинг”, който притежава инвестиционния посредник по сделките “Булброкърс”, няма никакво отношение.

При борсова сделка пазарът определя цената, а не оценител, добави издателят на „Капитал” и „Дневник”. Според него атаката на държавното обвинение идва в отговор на редакционната политика на двете издания, които по думите му са “очевидно неудобни за корупционния картел”.

Преди ден той каза, че става дума за “коледна честитка от депутата от ДПС Делян Пеевски и премиера в оставка Бойко Борисов, изпратена му чрез главния прокурор Сотир Цацаров“.

mediapool.bg

11.01.2017 11:04   2   81
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook
Добави коментар
Менение #510995 Зюмбюл Карамфилоф 11.01.2017 11:45

като им замириши на пандела ,почват да се оправдават като ученички

Менение #511039 Анонимник 11.01.2017 13:02

Странно как на едни им се повдигат неясни обвинения в неясно какви прегрешения точно преди изборите, а други доказани крадци (Христо Бисеров например от ДПС и от Шумен) ги оправдаха вече...

Важно е пушилка да се вдига...

Добави коментар
Предишна страница 1 Следваща страница
 Масивна къща на два етажа, 85000 лв.
Продаваме монолитна къща в с.Царев брод. Имота е на два етажа плюс таванско...
 
топлоизолация и хидроизолация
Правене на топлоизолация до втори етаж и хидроизолация частично и цялостно на...
 
Продава четиристаен апартамент в Центъра
Продава четиристаен апартамент с жилищна площ от 93 кв.м.на трети етаж....
 
златист и сребърен зебрайт
Продавам две петлета златист и сребърен зебрайт на 10 месеца
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама