Този сайт използва бисквитки

Добре
Събота, 25 Март 2017
 

 
Парламентът отложи референдума, неясно за кога

Проекторешението за референдума отпадна от дневния ред на парламента, след като разискванията за него бяха отложени. Отлагането беше поискано от Четин Казак от ДПС и бе подкрепено от 99 народни представители, "против" бяха 76 , а, 4 се въздържаха. Казак напомни, че вчера комисията по правни въпроси отказа да се занимава с референдума, "тъй като прецени, че тази точка се вкарва в края на мандата на това НС единствено и само с чисто политически и популистки подбуди. Казак смята, че ГЕРБ иска да се хареса на избирателите, но няма да се реши никакъв проблем и припомни, че има дело от ВАС по отношение на референдума. "Така че този проект за решение не решава по същество никакъв въпрос", заяви Казак.

Дори и ВАС да се произнесе по жалбата на инициативния комитет на референдума скоро, този парламент няма да има време да се занимае с резултатите от допитването, тъй като трябва да бъде разпуснат от новоизбрания президент Румен Радев.

Председателят на правна комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) отговори на Казак, че дебатът не трябва да е по дневния ред, а по същество. Кирилов заяви, че няма време за отлагане в рамките и хоризонта на 43-ото Народно събрание, което щяло да означава "отричане, отхвърляне и замитане волята на избирателя по отношение на проведения референдум". "И затова ще отговаряме всички и то много скоро", заяви Данаил Кирилов.

В началото на обсъжданията за референдума заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призова всички депутати да гласуват с мотиви, че хората "не са съгласни със сегашните правила и искат промяна" и припомни, че над 2 млн и 500 хил. избиратели са подкрепили промените в изборните правила. "Ако бъдат проведени изборите по сега действащите правила не знам дали ние ще бъде легитимни в следващия парламент, ако не се съобразим с вота на избирателите", каза Цветанов.

dnevnik.bg

11.01.2017 12:41   5   252
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook
Добави коментар
Менение #511046 Спартак 11.01.2017 13:19 От мобилната верия

Абе не стига че са противоконстициони турските парти,а не искат да се саобразяват със избиирателите от Референдома.Е каква стана сега,храни куче да те лае.До колкото знам,ДПС то Клинтанови натиснаха,да го има във Балгария.Ние гледаме да убеденим целия народ и да се противопоставим,на ктадци и мошеници,а някои като ДПС иска да ни разделя и да не можем да се противопоставим на поробиъелите си.Скоро ще всички ще се сагласят сьс изберателите,и във Балгария ще има само 2парти,едната управляваща а другата упозиция.По Френската избирателна система ще са новите предсрочни избури.Които не му утърва да хваща мутиката и да става чифликчия.Трябва промени,народа ни умира от глад,болести,предтъпност.Народа да си търси првата от Референдома.

*Този коментар беше автоматично транслитериран от системата.
Менение #511067 Какъв референдум бе 11.01.2017 14:03

Този парламент вече си отива заедно с Плевнелиев, а пък другият не е длъжен по закон да се съобрази с референдума.

Да не говорим, че от чисто мажоритарно гласуване биха се възползвали само ГЕРБ, БСП и ДПС и по същество в България ще се установи двупартийна система за управление - ГЕРБ срещу БСП+ДПС.

Близо половината от народа НЕ желае това.

Менение #511069 бай Х... 11.01.2017 14:17

.....постоянно ми натякват, че 2,5 милиона казали нещо?? Добре, ами защо не се съобразим с останалите 4,5 милиона!!!!!!!!Хайде холан !!!

Менение #511079 Анонимен 11.01.2017 14:26

Цвъки, къде бяхте 2 месеца, че сега се сетихте? Или прозряхте, че в следващия парламент ще бъдете още по-малко.

Менение #511083 Бунтовник 11.01.2017 14:33

АБЕ,ИДИОТИ,МАЖОРИТАРНО СЕ ГЛАСУВА ЗА ЛИЧНОСТ НЕ ПАРТИЙНО И МОЖЕ ДА СЕ САМОИЗБЕРЕШ СТИГА ДА ИМА КОЙ ДА ТЕ ПОДКРЕПИ И МОЖЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ ДА ТЕ ОТЗОВАТ ТОЕСТ ДА ТЕ УВОЛНЯТ И ДА ГО ДУХАШ,ЗА ТОВА СЕ БОРИМНЕ ЗА ПАРТИЙНИ ОТРЕПКИ КАТО ХРИСТОВ И БИВШИЯ ГАД ДР.ДЪБОВ КОИТО УЖ РАБОТЯТ ЗА НАРОДА И СЪГРАЖДАНИТЕ СИ

Добави коментар
Предишна страница 1 Следваща страница
 


Масивна къща на два етажа, 85000 лв.
Продаваме монолитна къща в с.Царев брод. Имота е на два етажа плюс таванско...
 
топлоизолация и хидроизолация
Правене на топлоизолация до втори етаж и хидроизолация частично и цялостно на...
 
Продава четиристаен апартамент в Центъра
Продава четиристаен апартамент с жилищна площ от 93 кв.м.на трети етаж....
 
златист и сребърен зебрайт
Продавам две петлета златист и сребърен зебрайт на 10 месеца
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама