Този сайт използва бисквитки

Добре
Неделя, 26 Март 2017
 

 
Антидопинговите лидери призоваха за изключване на Русия от всички спортове

Русия да бъде спряна от участие във всички международни спортни състезания и да бъде лишена от всички домакинства, докато не извърши съществени реформи в борбата с допинга.

Това призова асоциацията на националните антидопингови организации (NADOs), която вчера се събра на специална среща на върха в Дъблин.

Предложението беше подписано писмено от антидопинговите лидери на 19 държави - Австрия, Белгия, Германия, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Канада, Полша, САЩ, Словения, Финландия, Франция, Холандия, Хърватия, Швеция, Швейцария, Южна Африка и Япония.

Те призоваха международните федерации освен да отнемат присъдените до момента състезания на руска територия, временно да наложат мораториум за даване на нови домакинства на Русия.

Беше поискано също наказание на всички, чието участие в руската схема бъде доказано, както и пълна независимост на антидопинговите власти в Русия.

Друго от предложенията е "подходяща компенсация" за тези състезатели, които са били ощетени заради допингирани руски спортисти.

"Надяваме се, че нашите предложения ще помогнат на спорта да премине през тези мрачни времена и да си проправи път към по-светло бъдеще - път, по който обещанието за чист спорт и честна конкуренция ще бъде изпълнено", се казва в изявлението след срещата в Дъблин.

Поводът за срещата на антидопинговите организации беше последната част от доклада на д-р Ричард Макларън за системната употреба на забранени субстанции в Русия.

Според доклада между 2011 и 2015 г. над 1000 руски спортисти, участвали на летни и зимни олимпийски и параолимпийски игри, са се възползвали от държавно спонсорирана схема за употреба, разпространение и прикриване на допинг.

Сред другите предложения, направени в Дъблин, е въвеждането на единен процес за издаване на разрешение на руски спортисти да се състезават като неутрални, докато не бъде създадена надеждна антидопингова система в Русия.

"Втората част от доклада на Макларън включва ужасяваща серия от доказателства, които излагат на показ един системен проблем, който не е напълно решен. Нужен е широкообхватен пакет от реформи и докато няма централизиран антидопингов гръб в Русия, не можем да имаме доверие", каза изпълнителният директор на NADOs Жозеф дьо Пенсие.

По думите му за надеждна антидопингова система "може би ще са необходими няколко години". Той обаче се надява, че опасността Русия да пропусне зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018 г. ще ускори процеса.

dnevnik.bg

11.01.2017 13:31   3   114
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook
Добави коментар
Менение #511119 alek 11.01.2017 15:47

А аааа - ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СА ЧИСТИ КАТО КАПКА ВОДА , ТЕ НЕ ВЗИМАТ НИЩО ДОРИ И ВИТАМИН -С !!!! ВСИЧКИ ВЗИМАТ НО ЕДНИ ГИ ХВАЩАТ ЗАЩОТО НЕ СИ ПЛАЩАТ А ДРУГИ ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ !!! ИЗМАМНИЦИ И МОШЕНИЦИ СА ВСИЧКИ В ОЛИМПИЙСКИЯ КОМИТЕТ И В WADA !!! ТОВА Е САМАТА ИСТИНА!!

Менение #511256 Фак ю 11.01.2017 20:44 От мобилната верия

Много си информиран бе ляв долен педльо.

Менение #511273 Народна мъдрост 11.01.2017 21:45

Колкото са по-големи буквите, толкова е по-малък на пишещия.

Добави коментар
Предишна страница 1 Следваща страница
 продавам голям сребърен виандот
Продавам голям сребърен виандот-заявка за пилета и оплодени яйца от него
 
златист и сребърен зебрайт
Продавам две петлета златист и сребърен зебрайт на 10 месеца
 
почистване на тавански помещения от тор на гълъби
Почистване на тавански помещения от тор на гълъби,обезпаразитяване от...
 
топлоизолация и хидроизолация
Правене на топлоизолация до втори етаж и хидроизолация частично и цялостно на...
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама