Този сайт използва бисквитки

Добре
Вторник, 17 Януари 2017
 

 
Сенатът на САЩ започна отмяната на Обамакеър

Американският Сенат прие решение за започване на процедура за отмяна на закона за здравеопазването, наричан Обамакеър, съобщиха световните агенции.

Мярката беше одобрена с 51 на 48 гласа. Тя инструктира ключови комисии на Конгреса да подготвят законодателство, което да отмени знаковата за управлението на президента Барак Обама програма за здравно осигуряване.

Решението трябва да бъде обсъдено в Камарата на представителите, където се очаква гласуване тази седмица.

Отмяната на Обамакеър е главен приоритет за републиканците в Конгреса, където те имат мнозинство и в двете камари, както и за новоизбрания президент на САЩ - републиканеца Доналд Тръмп.

Извършената през 2010 г. реформа в здравеопазването предвижда задължително осигуряване за всички американци и нейните поддръжници смятат това за изключително важно.

Противниците й настояват, че тя е довела до увеличаване на разходите за здравеопазване и до отрицателни промени на застрахователния пазар.

Според републиканците процесът на отмяна на Обамакеър може да отнеме месеци, а подготвянето на план за замяна на закона да продължи още по-дълго.

Те обаче са подложени на натиск от Тръмп да действат бързо. Вчера той каза, че отменянето на закона и заменянето му с друг би трябвало да се извърши по същество едновременно.

Обамакеър е едно от най-значимите постижения на администрацията на Барак Обама. Засега не са напълно ясни плановете на Тръмп. По време на предизборната кампания той многократно заплашва, че "веднага ще отмени и ще замени" Обамакеър след встъпването си в длъжност.

След това обаче позицията му омекна и заяви,че може да промени здравната реформа, като задържи забраната за застрахователи, които отказват застраховка с предшестващи условия.

mediapool.bg

12.01.2017 11:38   0   111
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook

Още няма коментари

Добави коментар
Предишна страница Следваща страница
 

Шумни новини
Автостъкла монтаж и демонтож
Имате счупено стъкло на вашия автомобил? Ние ще помогнем. Европейски, турски...
 
Продава двустаен апартамент, гр. Варна
Продава двустаен апартамент 52 кв. м на 3-ти жилищен етаж от 6, намира се на...
 
2+1, тухла, център
Жилището се състои от дневна с кухненски бокс с остъклена тераса с винкел,...
 
Автостъкла монтаж и демонтаж
Имате счупено стъкло на вашия автомобил ?Ние ще помогнем. Европейски, турски...
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама