Този сайт използва бисквитки

Добре
Вторник, 28 Февруари 2017
 

 
"Човекът на Борисов" ще настоява пред Европейската комисия за отпадане на мониторинга

Малко преди публикуването на доклада на Европейската комисия (ЕК) за десетгодишния напредък на България по механизма за сътрудничество Висшият съдебен съвет прие изненадващото предложението представляващият Димитър Узунов да настоява пред комисията за отпадането на мониторинга.

Това се случи на първото заседание на съвета за 2017 година, когато трябваше да бъде определен представител на ВСС, който да се срещне утре със заместник генералния секретар на комисията Параскеви Миху.
Само Калпакчиев гласува срещу Узунов, станал известен като "човекът на Борисов" от разговорите "Яневагейт". Преди време оставката му беше поискана именно защото като представляващ беше определил еднолично кой да се срещне с мисията на европейските прокурори.

Предложението за позицията за отпадане на мониторинга

дойде от Незабравка Стоева без особени мотиви. Идеята ѝ бе подкрепена от 13 души, 5 бяха против. След вота Стоева обяви, че на срещата на представляващия ще се предоставят документи за свършеното от съвета през последните години и това може да се превърне в повод той да обоснове отпадането на мониторинга.

Соня Найденова мотивира отрицателния си вот с това, че предложението е направено в последния момент и няма никакви мотиви за него. "Това не е начин да блеснете така, в последната минута. Ние трябва да говорим за това каква е нашата политическа теза в добрия смисъл, по този въпрос и тя не е ей така, просто да отпадне мониторингът", ядосано репликира Юлиана Колева.

Тезата, че мониторингът трябва да отпадне, се застъпва от политици и български евродепутати. Преди време дори главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на Върховния административен съд Георги Колев и други представители на съдебната власт участваха във дискусия по темата в Брюксел. От комисията са категорични, че

резултатите на България не позволяват отпадане на наблюдението

Наскоро зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви на брифинг в Брюксел, че няма краен срок за отпадането на мониторинга.

ахеэхснлфж

12.01.2017 12:28   0   87
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook

Още няма коментари

Добави коментар
Предишна страница Следваща страница
 

Шумни новиниПРОДАВА ПАРЦЕЛ 800 КВ.М ПАЗАРА
Продава се парцел 800 кв.м до магазин "Кауфланд" 1 . С правоъгълна форма ,...
 
Продава тристаен апартамент, Център 105000 лв.
Продава тристаен апартамент НС с жилищна площ от 90 кв.м. Намира се в Центъра...
 
Разширен двустаен, Добруджа, 41 000 €
Двустаен разширен апартамент в предпочитан квартал с много добра локация....
 
Втори етаж от къща, Център, 88 000 лв.
Втори етаж от къща на тиха и спокойна уличка в централната зона на града....
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама