Този сайт използва бисквитки

Добре
Сряда, 29 Март 2017
 

 
Иван Иванов: Не принизявайте избирателя до сеирджия, избори не се печелят с клевети

На 21-ия ден от предизборната кампания стана ясно, че публична дискусия за бъдещето на Шумен няма да се състои – не и между водачите на листите на БСП и ГЕРБ, които имаме най-голям шанс да бъдем част от управлението на България след няколко дни.

От разпространения отговор на ГЕРБ - Шумен на нашата покана за дебат между водачите на листите личи едно – за 2 г. тази партия не порасна дори със сантиметър в политическата си култура и още не може да се отърси от полицейския манталитет на лидерите си. Очевидно подлостта, малодушието и стремежът да се криеш под женска фуста са взели превес над качествата, които трябва да притежава един народен представител – откритост и кураж да се срещнеш очи в очи с опонента и избирателите си.

И сега, както по времето на кметските избори през 2015 г., шуменци са свидетели на усилията ми да предизвикам открит разговор за управлението на страната. Поканата ми имаше за цел да убеди шуменци, че сме отговорни хора с намерения да работим открито и почтено в полза на всички.

Днес моят опонент си позволи да принизи избирателя до сеирджия с некоректни внушения за неща, които уж го мотивирали да бяга от дебат. Уважението към шуменци изисква по-интелигентно поведение. Когато в разгара на предизборна кампания една партия слезе до лични нападки и грозни клевети, значи й липсват аргументи.

Така не се печелят избори, господин Генов – така се печели презрение. Ако разполагате с факти за вашите твърдения, предайте ги където им е мястото, в противен случай финалът на подобен ход е в съдебната зала.

В досегашното ми качество на народен представител съм прочел и чул твърдения, които биха изкушили мнозина да ги експлоатират публично с предизборна цел срещу кандидатите на ГЕРБ в Шумен, но считам, че съмненията около делата на не малка част от изброените в листата на ГЕРБ са работа на специализираните органи, които вече ще сезирам.

Аз имам само един въпрос – от водач на листа към водач: Ако Вие, г-н Генов, сте автор на писанието, защо се криете зад партийния щаб, а не си сложихте името под „въпросите”? От отговорност ли бягате? Един водач на листа трябва  да може да стои поне зад думите си, ако не зад делата си.

Иван Иванов, водач на листата на Коалиция „БСП за България” в Шумен

Пресцентър на Коалиция "БСП за България"

16.03.2017 16:46   1348
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook
 Тристаен тухлен идеален център
Продаваме тристайно жилище 90 кв.м, на 2 етаж в идеален център на града....
 
2+1 - Гривица
Продаваме двустаен апартамент 75 мв.м. на 5 жилищен етаж.Състоящ се от : две...
 
2+1 Херсон
Продаваме двустайно жилище в идеален център на града.65кв.м. на 1 жилищен...
 
Продава двустаен НС кв.Добруджански
Продава двустаен тухлен апартамент със площ 58 м2, на 1 от 5 етажа. Състои...
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама