Този сайт използва бисквитки

Добре
Сряда, 29 Март 2017
 

 
Службата на ООН за борба с наркотиците включва в черния си списък веществото, убило Принс

Службата на ООН за борба с наркотиците и престъпността обяви, че ще включи в списъка си за контрол и следене химикалите, от които се прави фентанил - веществото, което миналата година доведе до смъртта на обичания рок изпълнител Принс.

Фентанилът е опиоид около 100 пъти по-силен от морфина и се прави в домашни условия от две съставки, които вече са в черния списък на международната служба за борба с наркотиците. През 2015 г. от свръхдоза от подобни синтетични наркотици в САЩ са починали над 20 хиляди души, съобщава "Ройтерс". Затова и на годишната среща на главната комисия за борба с наркотиците на базираната във Виена специализирана служба на ООН този четвъртък, е взето решението да се преследват съставките за тях, както и производните им.

Вписването на химикалите в списъка означава, че търговията и пренасянето им през граница ще се следи по-строго и ще се преследват и предотвратяват подозрителни поръчки, когато има съмнение, че са с цел нелегално производство на фентанил.

Двете съставки са с химичните наименования 4-anilino-N-phenethylpiperidine (ANPP) и N-phenethyl-4-piperidone (NPP), и освен тях в списъка ще се добави и сродно вещество на фентанила, наречено бютирфентанил.

В САЩ това са субстанциите с най-широко приложение за нелегалното производство на синтетични наркотици. Макар че и досега са били в радара на властите, вече преследването им е наложено и на международно ниво, което може да улесни борбата, коментират експерти пред световната новинарска агенция.

Дневник

18.03.2017 07:47   0   65
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook

Още няма коментари

Добави коментар
Предишна страница Следваща страница
 


Перфект Кар Шумен - Диагностика
Възможност за работа със всички контролери автоматично разпознаване...
 
1+1 Добруджа
Жилището се намира на комуникативно място,на 7 жилищен етаж. Състои се от:...
 
Тристаен НС обзаведен
Тристайно мансардно жилище 91 кв.м , на четвърти етаж. Състоящо се от : две...
 
4-стаен Боян Българанов
Апартаментът се състои от 4 стаи 111кв.м на 5 етаж , кухня , три големи...
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама