Този сайт използва бисквитки

Добре
Петък, 24 Март 2017
 

 
Единайсетокласничка от Шумен спечели състезание на Американския университет
Мира Радославова получи награда на церемония в кампуса на Университета, Сн.: АУБГ
Сн.: АУБГ Сн.: АУБГ Сн.: АУБГ

Единайсетокласничката от Шумен Мира Радославова спечели първото по рода си състезание AUBG MultiTalent Quest на Американския университет в България /АУБГ/. Тя е победителката с най-висок резултат при всички дисциплини, съобщиха от учебното заведение.

В състезанието мериха сили 64 единадесетокласници от цялата страна. Те се състезаваха по математика, дебатираха, представяха решения на социални проблеми и разкриваха своя талант в областта на изкуството и спорта.

“Искам да благодаря на организаторите, защото идеята ме спечели веднага и много исках да участвам. Благодаря на всички. Преживяването беше невероятно”, сподели на церемонията по награждаването снощи победителката Мира Радославова.

„Тя впечатли журито със своите разнообразни таланти в дисциплини като дебати, информатика, литература, история, хореография и танци“, добавиха от Университета.

AUBG MultiTalent Quest бе открит с компилация от видеата на учениците, в които те представят себе си, талантите и постиженията си, след което действащият президент на АУБГ проф. Стивън Съливан приветства участниците в състезанието.

Първото съревнование беше CharisMATHics, в което учениците имаха 90 минути да решат 30 задачи във формата на изпит SAT. След това в DEBATE, don’t hate и Social Challenge Hack отборите се изправиха един срещу друг, за да дебатират теми от широк спектър – от това дали трябва да се дава домашна работа до въпроса за смъртното наказание. Социалните казуси, които търсеха решение, се отнасяха за бездомните кучета, опазването на национални паметници, проблемите на ромския етнос и др. Всеки отбор презентира 10 минути, след което трябваше да отговори на въпросите на журито. Задължително условие бе презентациите да се направят без помощта на компютърна техника.

AUBG MultiTalent Quest продължи с Arts on the SPOT, представяне на артистичен талант в театър “Д-р Карл Джераси” в кампуса на АУБГ. Учениците пяха, представяха картини, видеа, гравиране на чаши, свирене на гайда и други таланти. А в спортната зала на университета се проведе In the SPORTlight, серия от интересни и иновативни спортни предизвикателства, които участниците трябваше да преодолеят за най-малко време. Всеки отбор бе под ръководството на студент от университета. На Open Mic вечерта студенти и професори от АУБГ имаха възможността да представят музикалния си талант заедно с участниците в AUBG MultiTalent Quest Challenge.

ШУМ.БГ

20.03.2017 17:18   4   8379
Изпрати на приятел
Сподели в Twitter
Сподели в Facebook
Добави коментар
Менение #519301 ??? 20.03.2017 20:17

Страхотен материал - няма що! Само да бяхте написали от кое училище е това дете . А иначе -браво!

Менение #519307 Анонимен 20.03.2017 21:11

Мира е от ППМГ "Нанчо Попович"

Менение #519308 Съученичка на Мира 20.03.2017 21:21

Браво на Мира! <3

Менение #519316 Анонимен 20.03.2017 22:09

браво.

*Този коментар беше автоматично транслитериран от системата.
Добави коментар
Предишна страница 1 Следваща страница
 Просторен луксозен апартамент!
Невероятна възможност за спокоен и луксозен живот в Комплекс „Елеганс”, в...
 
Двустаен, НС, център
Апартамента се състои от коридор, спалня, дневен тракт с кухненски бокс, баня...
 
Комфортен и луксозен апартамент!
Предлагаме Ви апартамент ново строителство, намиращ се в най-престижната и...
 
Разширена гарсониера - ББ1
Продаваме разширена гарсониера 48 кв.м. в района на ББ1. На 6 не последен...
 
Обяви от ШУМЕН СИТИ
Реклама