ЦСКА Москва трябва да бъде изхвърлен от Шампионската лига заради расистките песни на феновете му, твърди бившият шеф на Асоциацията на професионалните футболисти Кларк Карлайл.

Руският клуб вече получи наказание от УЕФА заради обидите, които запалянковците отправиха към полузащитника на Манчестър Сити Яя Туре.

Инцидентът се случи по време на двубоя между двата тима от група D миналата седмица, когато "гражданите" спечелиха на "Арена Химки" с 2:1.

Туре докладва какво е чул на рефера, който е поискал дикторът на стадиона да направи забележка на привържениците. Това обаче не се е случило, което доведе до уволнението на делегата на УЕФА за този мач.

ЦСКА ще играе следващия си двубой от Шампионска лига у дома, срещу германския колос Байерн Мюнхен на 27 ноември, а една част от "Арена Химки ще бъде затворена.

Ако инцидентът се повтори, целият стадион ще бъде затворен за фенове, а ако евентуално се стигне до трета такава случка, отборът ще бъде изхвърлен от турнира.

Според Карлайл обаче това трябва да бъде направено още сега. "Мисля, че в ситуация като тази, наказанието трябва да е изхвърляне от турнира.

Може да звучи драматично, но аз така мисля, защото ако нещо подобно се беше случило тук (бел.ред. в Англия), тези хора щяха да бъдат арестувани и съдени.

Не разбирам защо, само защото това се е случило на футболен стадион, трябва да има различни правила. Мисля, че санкциите, които прилагаме във футбола не са адекватни", категоричен е той.

Sportni.bg