Френският колос ПСЖ, изглежда, е готов да продължи с харчовете. Източници на „Гол“ твърдят, че ръководството на парижани е готово да отдели 35 млн. долара за привличането на Хуан Мата.

25-годишната звезда на Челси напоследък се чувства некомфортно на „Стамфорд бридж“, след като бе изваден от титулярния състав на „Сините от Лондон“ от новия си шеф Жозе Моуриньо. По тази причина мнозина спекулират, че е напълно възможно испанецът да се изкуши да напусне клуба през януари.

Предвид наближаването на Световното първенство в Бразилия в интерес на плеймейкъра ще бъде да си осигури редовен футбол – привилегия, от която той бе лишен за сметка на съотборника си Оскар.

Мата бе на косъм да напусне лондонските богаташи още през лятото. Един от вариантите му тогава бе ПСЖ, но ръководството на Челси взе решение да го задържи.

По всичко личи обаче, че тимът на Лоран Бланк ще се раздели с няколко играчи на позицията на Хуан. Хавиер Пасторе или Джереми Менес вероятно ще отпътуват в посока Ливърпул, което би предоставило прекрасна възможност за Мата.

Челси пък има достатъчно варианти в това отношение и може би ще се възползва от офертата на ПСЖ, за да продаде звездата си в клуб, който не се състезава в Премиършип.

bgsport.bg