Селекционерът на България Любо Пенев си заслужи нов договор с БФС с продиктувани от него самия параметри. Вчера той се обвърза за още две години с националите.

Но престоят му начело на "лъвовете" може да бъде прекъснат по всяко време. Това на практика може да стане и още утре, ако Ел Голеадор пожелае.

По негово настояване, в контракта има клауза, че може да бъде разтрогнат по взаимно съгласие, ако дойде оферта от клуб, която устройва Пенев, пише "Меридиан Мач".

Към него има засилен интерес от Испания, но тимовете, за които би работил, засега си имат треньори и тази клауза към този момент не е актуална.
 

Иначе Пенев ще получи и драстично увеличение на заплатата, пише още изданието. То ще е с 50%.

Досега селекционерът ни взимаше по 30 хил. лв. месечно. Така възнаграждението му ще стане внушителните 45 хил. лв. на месец.

Това го оставя като най-високоплатеният футболен специалист в България в момента. Далеч назад е вторият - Стойчо Младенов в ЦСКА с 20 хил. лв.

Най-скъпият селекционер на България досега е бил германецът Лотар Матеус. Легендата, който ще се запомни повече с похожденията си, отколкото с резултатите, прибираше по 60 хил. лв. месечно.

Ако изпълни договора си, Пенев ще води България в евроквалификациите за първенството през 2016 г. След това двете страни могат да водят нови преговори за удължаване на сътрудничеството.  

Sportni.bg