Хуан Мартин дел Потро започна с успех участието си на Финалите на световния тур  в Лондон, след като победи Ришар Гаске с 6-7(4), 6-3, 7-5 в изключително оспорван първи мач от група В на турнира.

Двубоят в "02 Арена" бе изпълнен с дълги разигравания от основната линия, като в решаващите моменти аржентинецът показа повече мощ и постоянство, за да стигне до крайния успех. Двамата си размениха по един пробив в първата част, преди Гаске да надделее в тайбрека, диктувайки точките от бекхенд. Дел Потро стана по-агресивен във втория сет и проби рано, след което удържа преднината си, за да изравни резултата. В решаващата част финалистът от 2009 година отново поведе с пробив, но французинът веднага го върна. Все пак ДелПо постигна нов пробив при 6-5 и затвори мача след 2 часа и 23 минути игра.

"Днешният мач бе изключително важен, ако искам да изляза от групата. Затова се чувствах леко нервен. В следващите си два мача нямам нищо да губя", коментира аржентинецът след двубоя. Тази вечер в другия мач от групата един срещу друг се изправят Новак Джокович и Роджър Федерер.

БГНЕС