Лудогорец се класира на елиминационната фаза на Лига Европа, въпреки равенството 1:1 с Черноморец Одеса в мач от група В на турнира , предаде репортер на БГНЕС.

"Орлите" записаха огромно постижение, след като досега единственият български тим, достигал до елиминационна фаза в европейски турнир беше Левски. На стадион "Васил Левски" в София пред близо 10 хиляди души, двата отбора започнаха активно първото полувреме, като разменяха атаки, като в крайна сметка така и не стигаха до гол.

Второто полувреме обаче започна повече от добре за разградчани. Само две минути след началото на втората част Марселиньо подаде на Мисиджан, който центрира в наказателното поле на Черноморец и Кишада отбеляза за 1:0. Украинците опитаха да върнат бързо атаката, но Владо Стоянов изби удара на Джа Джедже. Българите сякаш се мобилизираха още повече от гола и започнаха да атакуват още повече към вратата на Безотосний. Лошото за нашите футболисти дойде в 63-та минута, когато Бобко центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец и Гай засече топката с глава и изравни на 1:1. Въпреки последното си равенство с Черноморец, Лудогорец е абсолютната изненада в Лига Европа с актив от 10 точки от четири мача, като до този момент тимът на Стойчо Стоев има само един допуснат гол във вратата си. Пътят, който Лудогорец извървя до директните елиминации мина през победи на ПСВ Айндховен, Динамо Загреб и Черноморец Одеса, с които днес българският отбор завърши наравно. "Орлите", все пак имат още две срещи в България с ПСВ и в Загреб. Следващият мач на тима е на 28 ноемрви от 21:05 часа в София.

БГНЕС