Напрежението около рефера Станислав Тодоров ескалира лавинообразно в последните дни. Той е давал показания пред полицията в Шумен.

Те са по повод смъртни заплахи, които реферът е получил на телефона си. Текстовите съобщения не засягали само него, а и семейството му.

Арбитърът се е притеснил, защото в момента съпругата му е бременна, а освен това двамата имат и 3-годишен син, съобщава вестник "24 часа".

Почти 100% е сигурно, че заплахите са от обезумели фенове на ЦСКА. Показателно за това е, че есемесите са започнали след мача на "червените" с Черно море.

След този двубой от лагера на столичния тим побесняха и поискаха главата на арбитъра. В крайна сметка той беше наказан от съдийската комисия.

От този момент нататък Тодоров отказва всякакви коментари. Единствените телефонни повиквания, на които отговаря, са само от полицията.

"През следващите дни ще има доста разпитани. Вече има съмнения кои са авторите на този терор", споделиха от полицията в Шумен.

Доста често съдии са изгаряли след претенции на някой от родните клубове. Но това е първият случай, когато рефер и семейството му получават смъртни заплахи. Или поне първият, за който е официално ясно.  

sportni.bg