“Настроението е мрачно, като времето навън. Залата вече е пуста без нея”, сподели председателят на БФ Художествена гимнастика Илиана Раева по повод оттеглянето на Силвия Митева от спорта.

“Настроението е мрачно, като времето навън. Залата вече е пуста без нея. Това е краят на една красива кариера, какъвто е и спортът ни. Благодаря на нейните родители, без които тя нямаше да е това, което е днес. Един блестящ спортист. Зае достойно място на стената на славата. Нарежда се сред големите имена в световната и българска гимнастика. Обичана в целия свят. Изразявам искрена благодарност към нейния принос и постижения. Благодаря за радостта, която ни достави през всичките тези години. Дано остане със същата енергия в бъдещите си каузи. Благодаря за резултатите и медалите. Достоен път на един голям шампион. В началото на цикъла обикновено, в нов олимпийски цикъл тръгва се нови състезатели”, сподели съпругата на Наско Сираков в “Пресклуб България.

“Очаквах този цикъл Митева да не го изкара до край. След Световното първенство тя игра още по-добре, отколкото на самото първенство. Не се опитах да я спра. Не съм я молила да спре. Не я помолих, защото тя беше завоювала своя златен медал. Не мога да съм сигурна, че ще издържи целия олимпийски цикъл. Едва ли щях да имам против да остане. Тя заслужава. Избра най-подходящия момент, след като спечели своя златен медал. Много години България не е имала такава класа. Една достойна личност. Изключителен характер, дисциплина, отдаденост. Нещо, което трябва да се помни и да бъде за пример. Тя ще бъде до нас, ще бъде в залата. Федерацията ще е зад нея. Грешките, които сме направили в миналото аз няма да допусна. Ще съдействаме на Митева, какъвто и път да избере – дали съдия или треньор. Тя сяда сама и си пишеше сама фиша. Това е много определящо за нея. Не е лесно да се разделиш с живота си. Предложих да направим голям бенефис в „Арена Армеец“, добави Раева.

bgsport.bg