Украйна победи Франция с 2:0 в първия бараж за СП 2014 в Бразилия, играл се пред 68 хил. зрители на ст. "Олимпийски" в Киев.

Домакините извоюваха победата не и без помощта на френетично подкрепящата ги публика. Резултатът бе открит в 61-ата минута от Зозуля при асистенция на Едмар, а в 82-та минута Ярмоленко оформи крайното 2:0 от дузпа. В последните минути играта се изнерви, което доведе до два червени картона - директен на Кошчелни от "Петлите" и втори жълт на Кучер от Украйна.

В другото дерби от баражите Португалия се наложи над Швеция с минималното 1:0. Мачът се игра на препълнения стадион на "Бенфика" в Лисабон. Победният гол домакините вкараха едва в 82-ата минута, като негов автор бе Кристиан Роналдо, реализирал при асистенция на Велосо. Другата суперзвезда в срещата - босненският швед Златан Ибрахимович, нямаше ден, а не бе подхранван с топки от съотборниците си.

Добра преднина преди реванша в Букурещ успя да си осигури и Гърция, чийто отбор победи в първия бараж Румъния с 3:1. Мачът се игра на ст. "Караискакис" в Пирея. Резултатът бе открит в 14-ата минута от Митроглу, като обаче румънците успяха да изравнят 5 минути по-късно чрез Станку. Минута по-късно обаче гърците отново излязоха напред чрез Салпингидис. В 67-ата минута Митроглу вкара отново, фиксирайки крайното 3:1.

Първият бараж Исландия - Хърватия, играл се в Рейкявик завърши без голове, като потомците на викингите играха почти цяло полувреме в намален състав, тъй като в 50-ата минута Скуласон бе изгонен заради груб фаул срещу откъсващия се Перишич. До края мачът се игра на една врата - исландската, но Сърна, Манджукич и колегите им така и не успяха да реализират. 

БГНЕС