Един от най-добрите специалисти на поста си се завърна в Левски. Треньорът на вратарите Валентин Захариев от днес отново ще работи на "Герена". 

За последно той беше в Славия. След напускането на Асен Букарев в началото на октомври, той реши да о последва и от тогава беше без отбор. 
 
Сега ще отговаря за вратарите от детско-юношеската школа. Треньор на вратарите на първия тим е Руслан Михайлов.
 
Захариев е изградил редица от силните вратари на "сините" през това десетилетие. Благодарение на него за големия футбол тръгнаха Николай Михайлов и Божидар Митрев. 
 
Георги Петков пък изигра най-добрите мачове в кариерата си, а в Славия спомогна за кариерата на Стефано Кунчев. Тренираше и Райс М'Боли, когато нашумя у нас.

Валентин Захариев работеше на "Герена" в златните години през този век. Той беше част от щаба, извел тима до четвъртфинал за Купата на УЕФА и участвал в групите на Шампионската лига.

Тръгна си през 2009 г. с Емил Велев и се връща при "сините", на които е и юноша, четири години по-късно.

В деня на завръщането му, на "Герена" си дойде и млад вратар. Това е Димитър Илиев, който досега беше преотстъпен на Калиакра.

Младокът минаваше за един от най-талантливите играчи на поста си в юношеските години, но не успя да се пребори с конкуренцията за първия отбор.  

Спортни.бг