Един от шестте предварителни двубоя на бойната карта на турнира Белатор 109 беше срещата между завърналия се в бойните спортове Благой Иванов – Багата и американеца Кийт Бел. Българинът победи категорично и остава с актив от 9 победи и 0 загуби в ММА мачовете си.

Иванов, който бе в кома след инцидент в София преди време, се завърна в клетката миналия месец и отказа друг янки в първия рунд със задушаваща техника (гилотина).

Именно силният мач на българина в Бетълхем, Пенсилвания срещу Бел пък беше едно от събитията на предварителните двубои от Белатор 109. Американецът започна силно и нацели на няколко пъти със силни удари Багата. Един от влезлите удари на янкито беше летящо коляно. Той се опита да довърши двубоя с приклещване на Иванов до огражденията, но Багата оцеля и се измъкна.

След размяна на удари, Иванов успя да вкара боя в своя посока и да вземе предимство. След това пък заключи хватката „риър-нейкид чоук“ и Бел бързо се предаде. Боят приключи в първия рунд при почти изиграни 4 минути.

Иванов вече е с баланс от 4-0 в Белатор. Интересното е, че той вероятно ще бъде част от следващия турнир на бойци в тежка категория, който вероятно ще се играе в началото на 2014 година.

bgsport.bg