Отборът на Черно море стигна до равенство 1:1 при домакинството си на Берое, въпреки че игра в последните 25 минути с човек по-малко, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.

Двубоят на стадион "Тича" в морската столица бе с ключово значение за битката за топ 7, като "моряците" имаха една точка преднина пред съперника си преди началото на срещата. Мачът бе равностоен, като възпитаниците на Георги Иванов бяха по-настойчиви, но трудно създаваха опасни голови положения.

Ключовият момент в срещата дойде в 69-та минута, когато Стенли Окоро се опита да ритне без топка Веселин Пенев и получи директен червен картон от рефера Ивайло Стоянов. Само след три минути положението на домакините стана още по-тежко, след като Елио Мартин откри резултата със страхотен изстрел от далечно разстояние.

Играчите на Черно море обаче не се предадоха и усилията им бяха възнаградени в 82-та минута, когато Коконов вкара хубав гол с глава. В оставащите минути "моряците" се опитаха да стигнат до пълен обрат, въпреки че бяха с човек по-малко, но Петров изпусна добра възможност, след като не уцели вратата с глава от близко разстояние. В крайна сметка двата тима си поделиха точките и оставиха напълно завързана борбата за първата седмица. /БГНЕС