Байерн Мюнхен отново подчини Борусия Дортмунд във важен мач през тази година. Баварците спечелиха супердербито на есенния полусезон в Бундеслигата, при това с убедителното 3:0. 

 
Двубоят беше повторение на финала на Шампионската лига през май. Тогава мюнхенският гранд отново беше на страната на победителите. 
 
Сега болката за вестфалците беше още по-голяма. Поражението дойде на техния стадион, а първият гол беше дело на доскорошния любимец на публиката в Дортмунд Марио Гьотце. 
 
Младата звезда си тръгна със скандал от Борусия през лятото и затова сега не се зарадва на попадението си. След него Ариен Робен и Томас Мюлер оформиха разгрома в края. 
Иначе двубоят предложи много битка и надиграване. Още в началото Роберт Левандовски и Марио Манджукич пропиляха по едно положение за двата тима. 
 
След това Якуб Блашчиковски и Марко Ройс не бяха точни за домакините, а отново Манджукич и Томас Мюлер пропуснаха за гостите. 
 
Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство. Развръзката беше оставена за втората част. 
 
Първият шанс след почивката се откри пред Роберт Левандовски в 51-ата минута, но ударът му не намери вратата. 
 
Малко след това Хосеп Гуардиола направи смяната, която му реши мача. Той пусна Марио Гьотце на мястото на Манджукич и бившият играч на Борусия му се отблагодари за доверието. 
 
В 67-ата минута Томас Мюлер намери перфектно Гьотце и той с безпощаден удар не остави шансове на Роман Вайдернфелер за 1:0. 
 
След това домакините опитаха да изравнят, но Хенрих Мхитарян и Марко Ройс пропиляха невероятни положения за гол. 
 
В края дойдоха и минутите за разгрома. Първо в 85-ата минута Ариен Робен вкара едно от марковите си попадения, а две минути по-късно беше в основата на попадението на Томас Мюлер за 3:0. 
 
В крайна сметка резултатът позволи на баварците да останат на върха с четири точки аванс пред Байер Леверкузен. Те имат вече 35 в актива си. 
 
Борусия пък отстъпи на трета позиция и вече изоставането от баварците изглежда огромно - цели седем точки. 

Sportni.bg