Ботев показа, че излиза от кризата. При това пловдивчани го направиха по най-убедителния начин. Те разбиха с 6:1 Черноморец на Димитър Димитров-Херо.

Мачът беше решен още преди почивката, когато Абел Анисе се разписа на два пъти. Но и след нея шоуто в жълто-черно продължи.

Ромарио Кортзорг на два пъти, Георги Сърмов и Луис Педро оформиха разгрома на бургазлии. Наджиб Аммари вкара почетния гол за гостите, но това беше единственото хубаво за тях.

Домакините започнаха вихрено от самото начало. Анисе, Томаш Иршак и Вандер имаха шансове рано да открият, но не успяха.  

Само Аммари пък се опитваше да затруднява Адам Стаховяк, но и той нямаше късмет в началните минути.

Ранен гол така или иначе падна. В 19-ата минута Артур Енрике стигна до аутлинията и центрира към близката греда, където Абел Анисе изпревари вратаря Янко Георгиев и насочи топката в мрежата му за 1:0.

Черноморци уж се вдигнаха да изравняват, но получиха второ попадение в 35-ата минута. Тогава Иван Цветков изведе перфектно Анисе и мадагаскарецът хладнокръвно вкара за 2:0.

До края на полувремето преднината на Ботев можеше да стане и по-голяма, но Вандер Виейра, Георги Сърмов и Абел Анисе не бяха точни.

За сметка на това веднага след почивката падна и трети гол в мрежата на гостите. Вандер хитро намери Ромарио Кортзорг сам срещу вратаря и холандецът пусна топката между краката на Георгиев за 3:0.

В 51-ата минута бургазлии вкараха едно попадение. Аммари беше негов автор след асистенция на Петър Атанасов.

Но резултатът не се задържа дълго такъв. В 55-ата минута Сърмов разстреля Георгиев за 4:1 след центриране на Ромарио Кортзорг.

Домакините продължиха да се забавляват. Артур Енрике нацели гредата, преди в 67-ата минута Ромарио да вкара втория си гол и да направи 5:1. Този път той беше точен с глава.

И Черноморец се отчете с греда, а в 73-ата минута я удари единственият по-активен в техния състав Наджиб Аммари.

Но лошото за бургазлии не беше свършило. Те инкасираха и шесто попадение, дело на Луис Педро с удар от 25 метра.

Така Ботев показа, че излиза от кризата и си го изкара за всички неволи на Черноморец. Трите точки изкачиха пловдивчани на четвърта позиция, с равни точки с третия Левски - по 31.

За Черноморец облаците се сгъстиха още повече. Тимът остава в зоната на изпадащите със само 15 точки и е на цели пет от спасителния бряг.

Sportni.bg