Положението в елитната ни група не е цветущо. В последните дни се заговори за напускането на спонсори и шефове на Пирин Гоце Делчев, а кметът на града Владимир Москов коментира, че отборът трябва да оцелее.

Тези леки сътресения в тима от Неврокоп са симптоматични за част от тъй наречените елитни наши тимове.

Любимец също не е за завиждане, а тръгна почеве от добре в елита. Състоянието на Нефтохимик и Черноморец също не е толкова розово. "Акулите" на Димитър Димитров - Херо паднаха доста тежко в Пловдив, а това накара наставникът да изпадне в незавидното положение да обяснява, че това било състоянието на клуба.

Илюмжинов хвърля прах в очите с твърденията си, че ще се инвестира в клуба, но това докато не стане ситуацията си е трагична.

Всичко това води до евентуален извод, че цели 4 елитни тима може да не стартират пролетния дял от първенството. Първенството ще е доста анемично ако остане с 10 тима, вярно те ще са класни, но няма как да бъдат разпределени на две 7-ици. Втората почти ще липсва, а изпадащите ще са ясни.

Съдбата на Пирин ще се решава утре на общото събрание. Кметът ще се намеси, но дали това ще е достатъчно да оцелее отборът в елита.

От Любимец си тръгнаха младежките национали Илия Мунин и Янко Ангелов, както и опитните Дончо Атанасов и Танко Дяков, а причината са вероятно невзети заплати.

При бургаските клубове също нещата са плачевни, а в един момент дори се мислеше за обединение между тях. При отказ от участие на един от тези отбори в БФС ще трябва да умуват как ще продължи първенството след Нова година. Феновете също ще чакат. 

Sportni.bg