Холандският Аякс успя да спечели мача си срещу Барселона в група Н на Шампионската лига с 2:1 и запази шанс за класиране на 1/8-финалите.

Домакините играха и почти полувреме с намален състав, след като Велтман получи директен червен картон.

В 19-ата минута на мача Сереро матира Пинто. Ван Рейн пусна кълбото към голмайстора, който се измъкна от опеката на футболист на каталунците и откри. В 41-ата минута Дани Хоесен удвои. Пинто успя да отрази далечен удар на Фишер, но при добавката Хоесен не остави шанс на стража на гостите да реагира.

Така Аякс се оттегли с два гола преднина на почивката. В 47-ата минута на срещата Велтман получи директен червен картон за нарушение срещу Неймар в наказателното поле, а Шави намали от наказателния удар.

До края на двубоя гостите се опитаха да се възползват от численото си превъзходство, но на съумяха да го сторят и загубиха двубоя.

В другата среща Милан се разправи със Селтик и го надигра с 3:0 като гост. Головете за успеха реализираха Кака, Кристиан Сапата и  Марио Балотели.

В класирането Барселона е лидер с 10 точки, на второто място е Милан с 8, а Аякс е със 7. Четвъртата позиция е за Селтик, който има 3 точки.

Спортни.бг