Бахамският боксьор Шърман Уилямс - Танка ще е съперникът на Кубрат Пулев на 14 декември.

Двамата ще се боксират на галавечер в Нойбранденбург (Гер), съобщи вестник "Бахамас Трибюн".

"Уговориха тази битка за мен срещу Ладсон, което ми позволи да се върна на добра позиция класацията на Световния боксов съвет ", каза Уилямс пред бахамската медия.

"Имам нужда от много подготовка, за да постигна голяма победа над българина. Той има над 300 аматьорски битки и определено е опитен, но искам да използвам тази битка, за да ми се отдаде възможност да се боря с Виталий Кличко (бел. ред най-вероятно колегите бъркат двамата братя, имайки предвид Владимир) от Украйна ( шампион WBC ). Опонентът ми не е готов за това предизвикателство. Но аз се надявам, че мога да получа шанс да се боря с Виталий Кличко за титлата", каза Танка.

Уилямс желае само да получи оценка от неутрален съдия. "Не ми харесва това, че съдиите може да са германци. Искам да съм в най-добра форма, за да отида в Германия и да постигна  победа", заяви той.

41-годишният бахамец има 36 победи (19 с нокаут), 13 загуби и 2 равни. Той изигра три мача през тази година, като спечели последната си среща в петък срещу Ърл Ладсън по точки в четири рунда.

Уилямс е един от най-ниските боксьори в тежка категория със своите 180 см.

Пулев няма загуба на професионалния ринг в 18 поредни срещи.

sportni.bg